Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan

De boekenkast van … Eric Bakker

Geschreven op donderdag 18 maart 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Eric Bakker, ik voel me in de eerste plaats schrijver, maar ben daarnaast partner/mede-eigenaar van een vastgoedmanagement organisatie en nog twee kleinere daaraan gelieerde bedrijven. Ik ben geboren in Amsterdam en fan van hardrock/heavy metal, hetgeen een belangrijke bron van inspiratie is voor mijn boeken/korte verhalen, die ik schrijf onder het pseudoniem Era Richmen.

Waar staat jouw boekenkast?

In de woonkamer, als onderdeel van de kamer-en-suite kasten.

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

Dat antwoord zal je niet verbazen: voornamelijk thrillers, met heel af en toe een uitstapje naar een bundel met korte, grappige verhalen. Voor het lezen van overige genres ontbreekt me de tijd.

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

Stilleven van Marieke Damen. Zij is collega-auteur bij uitgeverij LetterRijn en we hebben elkaar blij gemaakt met een gesigneerd exemplaar van onze boeken, althans ik hoop dat Marieke er ook blij mee is… 😊.

Welk boek vind jij een aanrader?

Alle beschikbare tijd gaat op aan schrijven, dus helaas kom ik niet of nauwelijks aan lezen toe. Recente suggesties heb ik dus niet, maar Hannibal van Thomas Harris vond ik destijds heel intrigerend.

Welk boek is je dierbaar?

Het Bourne Bedrog van Robert Ludlum. Dit boek is namelijk de aanzet geweest voor mijn droom om ooit zelf nog eens een thriller te schrijven. Die droom is inmiddels met drie boeken op mijn naam verwezenlijkt, maar zeker nog niet uitgedoofd. De vierde thriller is in de maak.

Wat is of was je favoriete kinderboek?

Ik was vroeger niet zo’n lezer, maar ik kom dan toch uit bij de Kameleon reeks.

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

Heel toevallig is dat mijn eigen boek, De Saraceense Samenzwering. Ik zag op Facebook (is 8 maart jl.) een thrillerpakket-winactie voorbij komen van ‘Samenlezenisleuker’, waarop een jonge vrouw reageerde. Ze wilde heel graag in aanmerking komen, omdat ze helemaal weg is van thrillers. Ze gaf daarbij aan dat het lezen van thrillers haar even de gelegenheid bood om haar ernstige spierziekte te vergeten. Die opmerking greep me aan en dus heb ik haar via de post mijn boek cadeau gedaan.