Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels

De boekenkast van … Eric Bakker

Geschreven op donderdag 18 maart 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Eric Bakker, ik voel me in de eerste plaats schrijver, maar ben daarnaast partner/mede-eigenaar van een vastgoedmanagement organisatie en nog twee kleinere daaraan gelieerde bedrijven. Ik ben geboren in Amsterdam en fan van hardrock/heavy metal, hetgeen een belangrijke bron van inspiratie is voor mijn boeken/korte verhalen, die ik schrijf onder het pseudoniem Era Richmen.

Waar staat jouw boekenkast?

In de woonkamer, als onderdeel van de kamer-en-suite kasten.

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

Dat antwoord zal je niet verbazen: voornamelijk thrillers, met heel af en toe een uitstapje naar een bundel met korte, grappige verhalen. Voor het lezen van overige genres ontbreekt me de tijd.

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

Stilleven van Marieke Damen. Zij is collega-auteur bij uitgeverij LetterRijn en we hebben elkaar blij gemaakt met een gesigneerd exemplaar van onze boeken, althans ik hoop dat Marieke er ook blij mee is… 😊.

Welk boek vind jij een aanrader?

Alle beschikbare tijd gaat op aan schrijven, dus helaas kom ik niet of nauwelijks aan lezen toe. Recente suggesties heb ik dus niet, maar Hannibal van Thomas Harris vond ik destijds heel intrigerend.

Welk boek is je dierbaar?

Het Bourne Bedrog van Robert Ludlum. Dit boek is namelijk de aanzet geweest voor mijn droom om ooit zelf nog eens een thriller te schrijven. Die droom is inmiddels met drie boeken op mijn naam verwezenlijkt, maar zeker nog niet uitgedoofd. De vierde thriller is in de maak.

Wat is of was je favoriete kinderboek?

Ik was vroeger niet zo’n lezer, maar ik kom dan toch uit bij de Kameleon reeks.

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

Heel toevallig is dat mijn eigen boek, De Saraceense Samenzwering. Ik zag op Facebook (is 8 maart jl.) een thrillerpakket-winactie voorbij komen van ‘Samenlezenisleuker’, waarop een jonge vrouw reageerde. Ze wilde heel graag in aanmerking komen, omdat ze helemaal weg is van thrillers. Ze gaf daarbij aan dat het lezen van thrillers haar even de gelegenheid bood om haar ernstige spierziekte te vergeten. Die opmerking greep me aan en dus heb ik haar via de post mijn boek cadeau gedaan.