De zon, de zee en de sterren Iulia Bochis
Ik ben niet vermist Kashelle Gourley
Hoor je mij? Caja Cazemier en Martine Le...
De droomfabriek Gerwin van der Werf
Veilig door het eerste jaar Beatrijs Smulders
Ontploffende kevers en opbl... Tracey Turner
Perfecte moord Helen Fields
Beer zoekt een beste vriend Peter Horáček
Wildflower Summer 1, In jou... Kelly Moran
Heksenwinkel Kaye Umansky
Unlock! Jason Ward en Cyril Demaegd
Moordspel Erna Barth
Kijk niet achterom Joshilyn Jackson
De onbekende man Chantal van Mierlo
Veilig bevallen Beatrijs Smulders
Gegijzeld Clare Mackintosh
De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano

De boekenkast van … Gina Wilkinson

Geschreven op donderdag 1 juli 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Gina Wilkinson en heb eigenlijk drie banen – ik ben schrijver, ik werk ook in International Development en ik ben moeder van twee zoons (en een naaktkat met de naam Obiwan).

Waar staat jouw boekenkast?

Mijn grootste boekenkast staat in mijn kantoor aan huis, maar ik heb ook een kleinere boekenkast in mijn slaapkamer en er blijven stapels boeken opduiken op andere plaatsen…

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

Ik hou van veel verschillende genres. Een paar van mijn favoriete auteurs zijn Anne Patchett, Margaret Atwood, Barbara Kingsolver en Gabriel Garcia Marquez. Ik lees eigenlijk nooit horror.

Dit is mijn kat Obiwan voor de boekenkast. Ik ben dol op mijn Sphynx!

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

Meisje, vrouw, anders van Bernadine Evaristo. Ik kocht het omdat het de Booker Prize heeft gewonnen (een literaire prijs die elk jaar wordt uitgereikt voor de beste roman geschreven in het Engels en gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk of Ierland red.)
Ook is heel veel lezen de beste manier voor een schrijver om zijn of haar eigen werk te verbeteren. Dus waarom niet meteen de beste boeken lezen 😊

Welk boek vind jij een aanrader?

Ik heb Belcanto van Ann Patchett meerdere keren gelezen en ik vind het nog altijd geweldig. Het heeft een vleugje magisch realisme dat veel geweldige Zuid-Amerikaanse romans hebben. Ook een beetje romantiek trouwens, veel spanning, maar ook een inzicht in het tragische leven van kinderen die gedwongen werden te vechten in de oorlogen van volwassenen. Belcanto was het eerste boek van Ann Patchett dat ik las en ze is nog altijd een van mijn meest favoriete schrijvers.

Welk boek is je dierbaar?

Ik heb een collectie boeken die mijn moeder vroeger als meisje las, waaronder What Katy did van Sarah Chauncey Woolsey. Mijn moeder overleed op relatief jonge leeftijd dus deze boeken zijn heel speciaal voor mij.

Wat is of was je favoriete kinderboek?

Het is zo moeilijk om een favoriet te kiezen! Er zijn zoveel boeken die indruk op me hebben gemaakt. Als ik er echt een zou moeten kiezen, dan zou dat denk ik De Kronieken van Narnia 2 – De wereld achter de kastdeur van C.S. Lewis zijn.

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

Ik heb een exemplaar van De sterren boven Bagdad naar een van mijn goede Iraakse vrienden gestuurd om te bedanken voor de hulp bij het checken van de feiten voor het boek, maar ook voor de aanmoediging die ik kreeg en de vriendschap in de afgelopen twintig jaar.