De zon, de zee en de sterren Iulia Bochis
Ik ben niet vermist Kashelle Gourley
Hoor je mij? Caja Cazemier en Martine Le...
De droomfabriek Gerwin van der Werf
Veilig door het eerste jaar Beatrijs Smulders
Ontploffende kevers en opbl... Tracey Turner
Perfecte moord Helen Fields
Beer zoekt een beste vriend Peter Horáček
Wildflower Summer 1, In jou... Kelly Moran
Heksenwinkel Kaye Umansky
Unlock! Jason Ward en Cyril Demaegd
Moordspel Erna Barth
Kijk niet achterom Joshilyn Jackson
De onbekende man Chantal van Mierlo
Veilig bevallen Beatrijs Smulders
Gegijzeld Clare Mackintosh
De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano

De boekenkast van … Sterrin Smalbrugge

Geschreven op donderdag 14 oktober 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

“Mijn naam is Sterrin Smalbrugge, ik ben ecoloog, herpetoloog (reptielendeskundige), schrijfster en presentatrice.”

Wat staat er in jouw boekenkast?

“In mijn boekenkast staat veel vakliteratuur over ecologie, zoölogie, wetenschap en reptielen. Ik heb ook een aantal fictieboeken, zoals Hex van Thomas Olde Heuvelt en de hele Hunger Games serie. Daarnaast heb ik ook veel kookboeken. Ik hou enorm van koken, dus die komen goed van pas voor inspiratie!”

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

“Als ik niet in vakliteratuur aan het lezen ben lees ik erg graag thrillers. Ik hou van spannende boeken met een verrassende verhaallijn. Ik hou niet van romantische of komische boeken.”

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

The secret social life of reptiles, een vakboek waarin veel handige bronnen staan die ik nodig heb voor mijn nieuwe boek voor volwassenen: Het fascinerende leven van reptielen. Dit boek komt in het voorjaar uit.”

Welk boek vind jij een aanrader?

De Alchemist van Paulo Coelho. Het boek inspireerde mij om mijn dromen na te jagen. Paulo kan als geen ander je helemaal laten opgaan in de reis van het boek. Echt een aanrader! Dat vond Edson da Graça trouwens ook 🙂 “

Welk boek is je dierbaar?

“Het boek De Grote Storm van Beatrice Coogan. Ik ben vernoemd naar de hoofdpersoon uit dit boek. Mijn oma las het lang geleden en wilde toen heel graag haar dochter Sterrin noemen. Mijn opa vond dat niet zo’n goed idee, dus dat ging niet door. Toen mijn moeder klein was had ze een pop die ze Sterrin noemde. Ze zei: ‘Als ik later groot ben noem ik mijn dochter Sterrin’. En zo geschiedde.”

Wat is of was je favoriete kinderboek?

De Gebroeders Leeuwenhart, van Astrid Lindgren. Ik heb dit boek ontelbare keren gelezen en nog steeds is het mijn favoriete boek. Het boek snijdt belangrijke onderwerpen zoals ziekte en de dood op een heel mooie manier aan. De liefde tussen de broers ontroerde mij als kind, en nu nog steeds. Veel kinderen ontwikkelen vanaf een bepaalde leeftijd een (meestal tijdelijke) angst voor de dood. Dit boek kan enorm helpen om hier mee om te gaan.”

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

De jongen, de mol, de vos en het paard, van Charlie Mackesy. Ik gaf dit boek aan mijn lieve manager, Kèren. Het is een boek vol met levenswijsheden voor jong en oud. Ik voel me vaak bemoedigd door de lessen in dit boek, en gunde dit Kèren ook.”