De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek - André Kuipers

Geschreven op maandag 5 juli 2021

Er lijken steeds meer doeboeken te verschijnen en dat is zeker niet erg! Voor de kinderen die interesse hebben in de ruimte is er nu het André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek. Helena is zo’n kind dat de ruimte nogal interessant vindt dus zij kon niet wachten om het boek open te slaan.

Natuurlijk staan er in dit boek ook puzzels die voor de een te makkelijk zijn en voor de ander te moeilijk, maar toch denk ik dat het best goed gelukt is om de balans te vinden.

Het doeboek bevat heel veel verschillende dingen. Zo staan er taal- en rekenpuzzels in, weetjes, moppen en raadsels, een spel, knutselideeën, een interview met André Kuipers en nog veel meer! Ik denk dus dat er voor ieder kind wel leuke dingen in staan. Wat je heel misschien als nadeel zou kunnen zien is dat iedere puzzelvorm maar één keer voorkomt in het boek. Heb je een bepaalde favoriet dan is het dus wel jammer dat deze puzzel niet vaker voorkomt.

Helena is direct enthousiast aan de eerste puzzels begonnen, het boek spreekt dus zeker aan. Over de afwisseling aan puzzels en activiteiten en de volgorde is goed nagedacht, ik heb niet de indruk dat het voelt als werkbladen die gedaan moeten worden terwijl het wel leerzame onderdelen zijn.

Titel: André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek
Auteur: André Kuipers
Illustrator: Paco Vink
 
Genre: doeboek (5-8 jaar)
Aantal pagina's: 32
 
ISBN: 978 90 487 4137 3
Uitgever: Zwijsen
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 7,50

Het boek is gemaakt voor kinderen tussen de vijf en acht jaar oud. Het lijkt mij lastig om de goede balans te vinden omdat de activiteiten niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk moeten zijn. Natuurlijk staan er in dit boek puzzels die voor de een te makkelijk zijn en voor de ander te moeilijk, maar toch denk ik dat het best goed gelukt is om de balans te vinden.

De testen die erin staan zijn voor iedereen erg leerzaam. Sudoku puzzels kent Helena nog niet echt dus ik denk dat we die gezellig samen gaan maken en aan de tekenles is ze alvast begonnen! Het aantal sterren dat het boek moet krijgen noemde ze stellig dus dat neem ik dan natuurlijk over. Veel plezier met puzzelen, ontdekken en knutselen deze zomer!

Bestel André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 7,50 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Wetenschap en techniek voor jonge kinderen: met dit doeboek van André Kuipers leren kinderen alles over de ruimte.

Dit doeboek voor alle jonge astronauten staat vol met leuke taal- en rekenpuzzels, verhaaltjes, testen, moppen en raadsels, knutsels en wist-je-datjes. Spelenderwijs oefenen ze zo met taal & lezen, spelling, rekenen en schrijven. De creatieve puzzels prikkelen de fantasie.

Leerdoelen:
• Wetenschap en techniek
• Lezen van woorden en zinnen
• Oefenen met taal & lezen, spelling, rekenen en schrijven
• Prikkelen van de fantasie