Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Catan puzzelboek - Richard Wolfrik Galland

Geschreven op vrijdag 4 december 2020

Het Catan puzzelboek is precies wat je ervan verwacht en méér. Het Catan thema is perfect doorgevoerd, zowel de complete opmaak als de puzzels zijn helemaal in stijl.

Het 'Catan puzzelboek' is precies wat je ervan verwacht en méér.

Er is een goede variatie aan puzzels. Soms zijn het visuele puzzels, anderen zijn meer verhalend. Ook de moeilijkheidsgraad wisselt. Er zitten puzzels tussen die ik goed te doen vond en zelfs soms makkelijk, maar er zitten een genoeg puzzels in het boek die hier als flink uitdagend zijn ervaren. Wat heel fijn is, is dat je de puzzels niet op volgorde hoeft op te lossen. Voorin het boek kan je aankruisen welke puzzels je gemaakt hebt en ook welke grondstoffen je met het oplossen hebt verzameld.

Het boek is verhalend neergezet maar ieder hoofdstuk, zelfs iedere puzzel, is een verhaaltje op zich. Je waant je in de Catan wereld maar tegelijk zijn de puzzels afzonderlijk van elkaar op te lossen. Door de wisselende moeilijkheidsgraad ben je niet snel door de puzzels heen. Soms zaten wij een tijd gebogen over de ene puzzel en stapten we vervolgens even over naar een andere, die we wel sneller op konden lossen. Op de moeilijkere puzzel komen we dan later weer terug.

Een minpuntje zijn de spelfouten die we hier en daar zijn tegengekomen. Van die onnodige slordigheidsfoutjes. Dat is jammer maar doet geen afbreuk aan de puzzels.

Titel: Catan puzzelboek
Auteur: Richard Wolfrik Galland
 
Genre: Puzzels en activiteiten
Aantal pagina's: 224
 
ISBN: 978 90 453 2586 6
Uitgever: MUS Creatief
 
Verschenen: november 2020

Verder ben ik tot nu toe één puzzel tegengekomen waarbij ik mijn twijfels had bij de uitleg van de uitkomst. Het boek is nog niet uit, maar ik hoop dat het hierbij blijft en dat de rest van de oplossingen gewoon goed in elkaar zullen zitten, net als de rest van de puzzels die al wel gemaakt zijn.

Het Catan puzzelboek is óók leuk voor mensen die het spel verder niet kennen. Het boek draait om de Catan beleving en de puzzels, voorkennis is niet nodig.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Dit CATAN Puzzelboek biedt een geheel nieuwe manier om nog onbekende eilanden van CATAN te ontdekken.

Na de landing aan de oevers van dit weelderige, onbewoonde land, moet je jezelf en medestichters door een reeks puzzelproblemen loodsen naar vrede en welvaart.

Je moet je verstand erbij houden: rollen toewijzen, grondstoffen beheren en cryptische kaarten ontcijferen, zijn nog maar het begin van je verregaande verantwoordelijkheden.

Met de 100 puzzels, verdeeld over 10 themahoofdstukken, verzamel je grondstoffen en verworvenheden en win je Overwinningspunten – zo haal je urenlang plezier in huis.