Spekkie en Sproet en de gro... Vivian den Hollander
Van het hart Inge van der Krabben
Skoftig Marleen Hartog
De sleutel Kathryn Hughes
Bijenboek Charotte Milner
Heksenweek Kaye Umansky
Help! Een klas zonder meester Ilona de Lange
De droom van de bibliotheca... Kim Vogel Sawyer
Het dubbele geheim van de f... Sandrine Destombes
Dicht, een klein verhaal Karin Ramaker
De baas Vi Keeland
Het lied van mij en jou J.D. Barrett
Wolfie Andy Harkness
De crèche Elle van Rijn
De bibliotheek van Parijs Janet Skeslien Charles
Ik ga bij Japie wonen Rindert Kromhout
Noorderlicht Mariska Overman
Vlinder Miriam Bruijstens
Vermist Loes Leeman
Het geheim van de wifi Angelique van Dam
Goud & Lavijn Kim Bonefaas
Geloof mij J.P. Delaney
Een klein gebaar Lucy Dillon
De Hot Daddy List Madelein Kerseboom
Eendje Smeerpoets Steve Smallman

Catan puzzelboek - Richard Wolfrik Galland

Geschreven op vrijdag 4 december 2020

Het Catan puzzelboek is precies wat je ervan verwacht en méér. Het Catan thema is perfect doorgevoerd, zowel de complete opmaak als de puzzels zijn helemaal in stijl.

Het 'Catan puzzelboek' is precies wat je ervan verwacht en méér.

Er is een goede variatie aan puzzels. Soms zijn het visuele puzzels, anderen zijn meer verhalend. Ook de moeilijkheidsgraad wisselt. Er zitten puzzels tussen die ik goed te doen vond en zelfs soms makkelijk, maar er zitten een genoeg puzzels in het boek die hier als flink uitdagend zijn ervaren. Wat heel fijn is, is dat je de puzzels niet op volgorde hoeft op te lossen. Voorin het boek kan je aankruisen welke puzzels je gemaakt hebt en ook welke grondstoffen je met het oplossen hebt verzameld.

Het boek is verhalend neergezet maar ieder hoofdstuk, zelfs iedere puzzel, is een verhaaltje op zich. Je waant je in de Catan wereld maar tegelijk zijn de puzzels afzonderlijk van elkaar op te lossen. Door de wisselende moeilijkheidsgraad ben je niet snel door de puzzels heen. Soms zaten wij een tijd gebogen over de ene puzzel en stapten we vervolgens even over naar een andere, die we wel sneller op konden lossen. Op de moeilijkere puzzel komen we dan later weer terug.

Een minpuntje zijn de spelfouten die we hier en daar zijn tegengekomen. Van die onnodige slordigheidsfoutjes. Dat is jammer maar doet geen afbreuk aan de puzzels.

Titel: Catan puzzelboek
Auteur: Richard Wolfrik Galland
 
Genre: Puzzels en activiteiten
Aantal pagina's: 224
 
ISBN: 978 90 453 2586 6
Uitgever: MUS Creatief
 
Verschenen: november 2020
Prijs: € 19,99

Verder ben ik tot nu toe één puzzel tegengekomen waarbij ik mijn twijfels had bij de uitleg van de uitkomst. Het boek is nog niet uit, maar ik hoop dat het hierbij blijft en dat de rest van de oplossingen gewoon goed in elkaar zullen zitten, net als de rest van de puzzels die al wel gemaakt zijn.

Het Catan puzzelboek is óók leuk voor mensen die het spel verder niet kennen. Het boek draait om de Catan beleving en de puzzels, voorkennis is niet nodig.

Bestel Catan puzzelboek via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Dit CATAN Puzzelboek biedt een geheel nieuwe manier om nog onbekende eilanden van CATAN te ontdekken.

Na de landing aan de oevers van dit weelderige, onbewoonde land, moet je jezelf en medestichters door een reeks puzzelproblemen loodsen naar vrede en welvaart.

Je moet je verstand erbij houden: rollen toewijzen, grondstoffen beheren en cryptische kaarten ontcijferen, zijn nog maar het begin van je verregaande verantwoordelijkheden.

Met de 100 puzzels, verdeeld over 10 themahoofdstukken, verzamel je grondstoffen en verworvenheden en win je Overwinningspunten – zo haal je urenlang plezier in huis.