Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous

De club van ons - Chariva

Geschreven op dinsdag 8 juni 2021

De club van ons valt in eerste instantie al op door de prachtige vormgeving. Op de voorkant zie je een volwassen vos en een kindervos. Zij staan voor de leden van deze club, een ouder en een kind. De tekeningetjes eromheen vind ik mooi en dankzij de kleurkeuze voelt het ook niet schreeuwerig aan.

Je houdt er een heel mooi en waardevol boek aan over wanneer het gevuld is met jullie antwoorden, foto's en tekeningen.

Die keuze voor natuurlijke kleuren past erg goed bij de personages, de vossen, die dus de leden van de club uitbeelden. Daarnaast maakt dat dit boek geschikt is voor iedereen. Het is niet meisjes- of juist jongensachtig en ook kinderachtig komt nergens in mij op. StudioSilvana heeft zeer mooie en aansprekende illustraties neergezet in dit boek, dat is wel duidelijk!

Dat laatste is ook wel prettig want de aanbevolen leeftijd is 7+ en eerlijk gezegd lijkt me dit boek ook zeker niet geschikt voor kinderen jonger dan dat. Er zitten soms namelijk best moeilijke vragen tussen voor een kind. Zo vond Helena het best lastig om situaties te bedenken die we al wat langer geleden hebben meegemaakt of juist om te bedenken wat ze binnen een paar jaar gedaan wil hebben. De leeftijd van het kind met wie het boek ingevuld zou worden is dus wel iets om mee te laten wegen in de overweging of het boek al geschikt is.

De variatie in de vragen vind ik wel top, er komt van alles voorbij. Van een lijstje met favorieten tot vragen over gevoelens of dingen die je van elkaar hebt geleerd. Deze worden ook nog eens afgewisseld met ruimte voor een tekening en plekken waar je foto’s kunt plakken. Je merkt dat Chariva goed heeft nagedacht over de vragen die je je kind zou kunnen en ook zou willen stellen.
Ook de vormgeving en de kwaliteit van het boek wil ik nog benoemen. De bladzijdes voelen dik aan, het boek is mooi en degelijk tegelijkertijd. Je kunt het ook werkelijk gebruiken op de manier waarvoor het bedoeld is zonder lelijke lijmvlekken of snel scheurende bladzijdes.

Ik vind het een meerwaarde dat je het boek niet op volgorde door hoeft te gaan. Je kunt zelf kiezen welke bladzijde je wilt gaan doen en ook hoeft er geen vaste frequentie te zitten in wanneer je erin schrijft. Je kunt er zelfs voor kiezen afzonderlijk van elkaar een moment te nemen om er iets in te schrijven. Natuurlijk is het wel zo leuk om dit samen te doen, maar als verrassing kan het leuk zijn als je ineens weer iets hebt opgeschreven.

Titel: De club van ons
Auteur: Chariva
Illustrator: StudioSilvana
 
Genre: invulboek (7+)
Aantal pagina's: 158
 
ISBN: 978 90 206 1905 8
Uitgever: Kluitman
 
Verschenen: mei 2021
Prijs: € 17,99

Voorin het boek worden de kleurcodes uitgelegd. De hoeken van de bladzijdes hebben een bepaalde kleur en deze geeft aan of de bladzijde door het kind, de volwassene of beide moet worden ingevuld. Ook de illustraties van de vossen blijven terugkeren. Deze zijn niet alleen mooi dus, maar ook nog functioneel.

Ieder kind is weer anders en niet ieder kind zal veel zin hebben om dit soort vragen te beantwoorden. Toch is het ontzettend leuk als je dit boek samen met je kind kunt invullen want je houdt er een heel mooi en waardevol boek aan over wanneer het gevuld is met jullie antwoorden, foto’s en tekeningen. Ik vind het dan ook een echte aanrader!

Bestel De club van ons via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 17,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

De Club van Ons is een heel speciaal verbond. De leden leren elkaar écht kennen. En dit boek is waar ze elkaar ontmoeten. Maar wel in het geheim. Want De Club van Ons is alleen voor leden. En die leden… dat zijn moeder en zoon, of vader en dochter. Of andersom.

In dit prachtige invulboek vol vragen, opdrachten en inspiratie kunnen ouder en kind elkaar vragen stellen, antwoorden geven en geheimen onthullen. Er is ruimte voor foto’s, knutseldingen, brieven of andere mooie herinneringen. Je mag erin schrijven wat en wanneer jij wilt.

De enigen die het lezen zijn de clubleden. Dat maakt dit boek zo bijzonder en verbindend. Welkom bij De Club van Ons.