Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

De Cubaanse dochter - Soraya Lane

Geschreven op donderdag 13 juli 2023

Na het lezen van het eerste deel in deze serie, De Italiaanse dochter, was ik erg benieuwd wat Lane gemaakt heeft van het volgende deel, De Cubaanse dochter. Zou het voelen alsof de auteur in herhaling valt? Of is het een verrassend, op zichzelf staand verhaal geworden? Hoewel ik naar het nieuwe deel uitkeek, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten.

Bij momenten van verleiding en verliefdheid ging mijn hart sneller kloppen, terwijl het tijdens andere, pijnlijke, momenten ineenkromp.

Inmiddels heb ik De Cubaanse dochter gelezen en kan ik vertellen dat ik dit boek nog beter vond dan het eerste deel. Ik ging volledig op in de twee verhaallijnen die door elkaar heen liepen. Bij momenten van verleiding en verliefdheid ging mijn hart sneller kloppen, terwijl het tijdens andere, pijnlijke, momenten ineenkromp. Eenmaal in het verhaal kon ik het boek nog maar moeilijk wegleggen.

Titel: De Cubaanse dochter
Auteur: Soraya Lane
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 304
 
ISBN: 978 90 468 3091 8
Uitgever: Oceaan
 
Verschenen: juni 2023

Ik moet bekennen dat ik niet heel bekend ben met Cuba en vooraf een beetje bang was dat ik hierdoor minder fijn in het verhaal zou komen te zitten. Zoals je kunt lezen kon ik er niet verder naast zitten. De manier waarop Lane Cuba beschrijft, geeft je het gevoel alsof je er zelf bent. Je ziet de kleuren, ruikt de geuren en voelt de warme hartelijkheid van de mensen dwars door de woorden heen.

De Cubaanse dochter heeft me op verschillende manieren erg verrast. Het blijkt een heerlijk, makkelijk te lezen boek te zijn waarin je verschillende emoties ervaart. Na het omslaan van de laatste bladzijde is het verhaal wel klaar met mij, maar ben ik eigenlijk nog niet klaar met het verhaal. En of je dat als lezer nu zint of niet, het is voor mij een teken dat het boek me geraakt heeft.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Londen, heden. Claudia’s leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan opgezegd.

Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is het familiewapen van de familie Diaz, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havana te gaan. Daar ontmoet ze Mateo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar familie.

Havana, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren…