Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

De Italiaanse dochter - Soraya Lane

Geschreven op zaterdag 25 februari 2023

Dit boek wordt vergeleken met de Zeven zussen serie van Lucinda Riley. Nu kan ik jullie direct vertellen dat ik die serie nog niet heb gelezen en dus geen idee heb of dit boek, en de hele serie waar Lane mee komt, te vergelijken is met het werk van Riley. Dit heeft wel als voordeel dat ik lekker blanco dit verhaal in ben gestapt.

Uiteindelijk is vooral het feelgood gevoel veelal aanwezig en dat voelt heerlijk! Kom maar op met dat tweede deel, op naar Cuba!

In dit eerste deel van de Verloren zussen serie, De Italiaanse dochter, maken we kennis met Lily. Een jonge vrouw uit Engeland die de wereld rondreist om van alles te leren over het maken van wijn. Nu heb ik zelf helemaal niets met wijn maar dat maakte gelukkig niets uit! Het onderwerp is niet zo aanwezig dat je hierop afknapt als je geen wijnliefhebber bent.

Lane blijkt een auteur die lekker ’to the point’ schrijft en geen onnodige uitstapjes maakt. Aan de ene kant vind ik dat heel fijn want op geen enkel moment wordt het verhaal saai of slepend. Toch heeft het in dit boek ook een nadeel omdat Lane er ook voor heeft gekozen om twee verhaallijnen te volgen. Hierdoor blijf je een beetje aan de oppervlakte hangen bij alle personages en de directe schrijfstijl helpt dan ook niet om een beetje de diepte in te gaan.

Titel: De Italiaanse dochter
Auteur: Soraya Lane
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 300
 
ISBN: 978 90 468 3053 6
Uitgever: Oceaan
 
Verschenen: januari 2023

Wel weet de auteur knap voor elkaar te krijgen dat je met zowel Lily als met Estee en Felix meeleeft en beide verhaallijnen even graag leest. Het verhaal zit mooi in elkaar gevlochten al verrast het je op bijna geen enkel punt. In het begin vond ik het zelfs allemaal wel heel toevallig en makkelijk gaan. Lane mag het van mij wel iets minder gemakkelijk maken allemaal.

Toch leest dit boek als een trein. Je komt gemakkelijk in het verhaal en de schrijfstijl van Lane zorgt ervoor dat je lekker doorleest. Het verhaal heeft me op geen moment verveeld terwijl het me af en toe wel wist te raken. Uiteindelijk is vooral het feelgood gevoel veelal aanwezig en dat voelt heerlijk! Kom maar op met dat tweede deel, op naar Cuba!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

De Italiaanse dochter is het eerste deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld.