Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

De reis van Grote Panda & Kleine Draak - James Norbury

Geschreven op vrijdag 11 november 2022

Na het eerste boek, Grote Panda & Kleine Draak, wist ik niet zo goed wat ik van dit tweede deel kon verwachten. Dat dit tweede deel echt in een verhaalvorm was geschreven heeft mij, ondanks dat ik geen verwachtingen had, toch erg verrast! Misschien komt het ook wel juist door deze verhaalvorm dat dit verhaal me meer bij blijft dan het vorige boek, dat bestond uit mooie, maar ook losse citaten.

'De reis van Grote Panda & Kleine Draak' is een boek vol troost. Op een doorsnee moment al mooi om te lezen, maar op een moment dat je het ergens moeilijk mee hebt bijna een must om erbij te pakken.

Grote Panda en Kleine draak gaan op reis en Norbury weet op een prachtige manier vele wijsheden in dit verhaal te weven. Kleine Draak vindt de reis erg spannend en durft eigenlijk niet. Ook wil hij meer spullen meenemen dan mogelijk is. Grote Panda blijft het hele verhaal rustig en wijs, hij helpt Kleine Draak met de dingen die hij lastig vindt.

Ik las zoveel moois dat ik geen wijsheden kan herhalen in deze recensie. Ik kan alleen maar zeggen dat dit boek een aanrader is om te lezen. Kleine Draak zal heel herkenbaar zijn voor veel mensen, al kan het wel zijn dat hij misschien iets negatiever is dan je in jezelf herkend. Dat is persoonlijk natuurlijk. Grote Panda geeft in het verhaal daarom eigenlijk niet alleen advies aan zijn kleine vriend, maar ook aan jou als lezer.

Natuurlijk bevat ook dit boek weer prachtige bijpassende tekeningen. Tekeningen waarbij je weg kunt dromen, maar ook de reis en de emoties van de twee vrienden goed in terug kunt zien. Het is bijzonder hoe deze man de woorden en illustraties zo goed bij elkaar weet te brengen en tot één geheel maakt.

Titel: De reis van Grote Panda & Kleine Draak
Auteur: James Norbury
 
Genre: mindfulness
Aantal pagina's: 160
 
ISBN: 978 94 640 4195 8
Uitgever: Fontaine Uitgevers
 
Verschenen: oktober 2022

Ik vind het prachtig hoe Norbury je erop wijst dat vergissingen maken bij het leven hoort, maar dat je ook iedere dag weer nieuwe kansen hebt om de juiste beslissingen te maken. Ook geeft hij zo mooi aan hoe de manier van kijken naar dingen een levensgroot verschil kan maken.

De reis van Grote Panda & Kleine Draak is een boek vol troost. Op een doorsnee moment al mooi om te lezen, maar op een moment dat je het ergens moeilijk mee hebt bijna een must om erbij te pakken. Ik durf te zeggen dat Norbury er zelfs mee kan bereiken dat je een beetje milder wordt voor jezelf, en hoe waardevol (en belangrijk!) is dat…

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden onderweg hen leiden naar de juiste weg.

Schrijver en kunstenaar James Norbury illustreerde de avonturen van Grote Panda & Kleine Draak, geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit, om de ideeën te delen die hem door zijn moeilijkste tijden hebben geholpen, en hij hoopt dat ze jou ook kunnen helpen.