De zon, de zee en de sterren Iulia Bochis
Ik ben niet vermist Kashelle Gourley
Hoor je mij? Caja Cazemier en Martine Le...
De droomfabriek Gerwin van der Werf
Veilig door het eerste jaar Beatrijs Smulders
Ontploffende kevers en opbl... Tracey Turner
Perfecte moord Helen Fields
Beer zoekt een beste vriend Peter Horáček
Wildflower Summer 1, In jou... Kelly Moran
Heksenwinkel Kaye Umansky
Unlock! Jason Ward en Cyril Demaegd
Moordspel Erna Barth
Kijk niet achterom Joshilyn Jackson
De onbekende man Chantal van Mierlo
Veilig bevallen Beatrijs Smulders
Gegijzeld Clare Mackintosh
De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano

De roadtrip - Beth O'Leary

Geschreven op dinsdag 21 september 2021

De roadtrip is weer echt een verhaal zoals we van O’Leary gewend zijn. Vol humor, romantiek, diepgang en heerlijke personages. O’Leary weet haar verhalen als een puzzel in elkaar te leggen. Er komen vele verschillende aspecten in voor die zij allemaal in elkaar weet te passen.

Ik hou ervan hoe O'Leary serieuze onderwerpen aan durft en weet te pakken en dit als kracht weet te gebruiken naast de humor en romantiek. 

In De roadtrip wisselen heden en verleden elkaar af. Je begint in het nu met Addie en Deb die in een situatie verzeild raken waar ze liever niet in terecht waren gekomen. In plaats van een fijne roadtrip met zijn tweeën, worden ze opgescheept met drie mannen waarvan ze er twee kennen maar liever zouden vergeten. Dat beloofd een ‘hell of a ride’ te worden!

In de hoofdstukken die afspelen in het verleden kom je langzaam de achtergrond te weten van Addie, Deb, Marcus en Dylan, twee van de drie mannen die in het heden met hen meerijden. Hoewel dit in het begin mooi wordt opgebouwd, ontstaan er op een gegeven moment gedeeltes die wat langdradig aandeden. De auteur had van mij wel wat mogen schrappen in deze hoofdstukken om wat sneller toe te werken naar hetgeen er tussen Addie en Dylan is voorgevallen.

De hoofdstukken in het nu zijn humoristischer en scherper waardoor deze onderdelen de overhand kregen. Nog altijd spelen er emoties mee maar door een aantal hilarische acties, de gekke combinatie van personages en hun groei tussen verleden en heden, zijn deze hoofdstukken perfect. Dat maakt dat het verleden mij juist afremde terwijl het heden mij door de pagina’s heen lieten vliegen.

Titel: De roadtrip
Auteur: Beth O'Leary
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 336
 
ISBN: 978 90 261 5725 7
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: september 2021
Prijs: onbekend

Ik hou ervan hoe O’Leary serieuze onderwerpen aan durft en weet te pakken en dit als kracht weet te gebruiken naast de humor en romantiek. Het maakt haar boeken uniek en iets waar ik iedere keer weer naar uitkijk. Stiekem hoop ik dat ze nog eens met een serie komt want tot nu toe vind ik het iedere keer weer jammer om al na één boek afscheid te moeten nemen van haar personages.

Wil je meer van Beth O’Leary lezen? Ga dan gauw op zoek naar haar boeken Veel liefs en Tot snel!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen. Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten…

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.

Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.

Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?