Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous

Dit heb je verdiend - Carla Kovach

Geschreven op dinsdag 1 december 2020

Waar Stil maar wat kabbelde en uiteindelijk afsloot met een razend spannende finale, is Dit heb je verdiend een stuk constanter. Dit is zeker niet vervelend want ik heb geen enkel saai moment ervaren in dit boek. Kovach houdt je lekker in het verhaal.

Ik heb geen enkel saai moment ervaren in dit boek.

Het blijft voor de lezer niet heel lang gissen wie de dader is. Hoewel er aan het eind van het verhaal nog wel een wending komt, moet dit verhaal het niet hebben van de grote verrassingen. Het is misschien nog wel knapper van Kovach dat ze, ondanks het missen van de grote verrassingen, toch de aandacht van de lezer vast kan houden. De personages zijn interessant genoeg (soms zelfs op het bizarre af) en je wilt toch alle puzzelstukje in handen krijgen om het verhaal compleet te maken.

Verder heeft de auteur een prettige manier van schrijven waardoor het plezierig is om haar boek te lezen. Het leest gemakkelijk, het is een ideaal boek om je even mee af te zonderen. Kovach schrijft daarnaast gedetailleerd waardoor ik het verhaal als een film aan me voorbij zie trekken. Gelukkig overdrijft ze ook niet dus de details houden het verhaal zeker niet op.

Titel: Dit heb je verdiend
Auteur: Carla Kovach
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 320
 
ISBN: 978 90 225 8826 0
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: oktober 2020
Prijs: € 17,99

Kovach brengt het onderwerp huiselijk geweld goed onder de aandacht. Dit doet ze door het een rode draad in het leven van Gina te laten zijn, maar ook nog op een andere manier in Dit heb je verdiend. Ik ben blij dat ze dit doet want het komt vaker voor dan je denkt.

Ik blijf erbij dat de boeken over Gina Harte perfect passen tussen de boeken van M.J. Arlidge en Robert Bryndza.

Bestel Dit heb je verdiend via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 17,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het enige geluid was het echoën van zijn voetstappen in de gang. Pas toen zijn ogen aan het donker gewend waren, zag hij het bloedspoor. Zijn hart begon sneller te kloppen. Hij sloop naar de keukendeur, voorzichtig het spoor ontwijkend. ‘Melissa?’ Hij drukte zijn oor tegen de deur.

Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Maar nu is ze dood, en haar gewurgde lichaam vertoont bewijs van eerdere verwondingen.

De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nog iemand in het spel – iemand die Melissa al tijden in de gaten hield en die zijn volgende slachtoffer al in het vizier heeft?