Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Drie dates - Beth O'Leary

Geschreven op maandag 24 oktober 2022

Een nieuwe Beth O’Leary, dat móét wel een schot in de roos zijn, toch? Na Veel liefsTot snel! en De roadtrip waren mijn verwachtingen hooggespannen. Ik vind O’Leary geniaal in het samen laten komen van luchtige romcom en serieuze onderwerpen, maar weet ze dat dit keer wederom zo goed te doen?

Ik vind O'Leary geniaal in het samen laten komen van luchtige romcom en serieuze onderwerpen

Siobhan, Jane en Miranda hebben alle drie een date met Joseph Carter op Valentijnsdag. Als lezer ben je direct nieuwsgierig waarom hij niet op is komen dagen en hoe het verhaal verder zal gaan. O’Leary heeft mij op verschillende momenten toch zeker wel weten te verrassen, iets wat ik erg plezierig vond, maar ook iets wat het boek wel nodig had.

Voor mijn gevoel kan je het boek opdelen in een eerste en een tweede deel. Dat eerste deel vond ik veel te langdradig. Ik snap dat alle personages een plek moeten krijgen en dat de lezer hen moet leren kennen, maar door bepaalde gebeurtenissen of verrassingen naar voren te halen en de ruimte daarna te gebruiken om het verhaal op een later moment nog wat verder uit te diepen, had het boek, denk ik, meer recht gedaan.

Titel: Drie dates
Auteur: Beth O'Leary
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 336
 
ISBN: 978 90 261 6210 7
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: september 2022

Naast de, in mijn ogen, te lange aanloop waren ook de vele personages een dingetje voor mij. Je zou denken dat de vrouwen door hun verschillende karakters makkelijk uit elkaar te houden zijn, dus hoe het komt weet ik niet precies, maar ik bleef de vrouwen lange tijd door elkaar halen. Dit alles zorgde ervoor dat ik maar moeilijk in het verhaal kwam.

Pas in het, door mij omgedoopte, tweede deel herkende ik de stijl en kwaliteiten van O’Leary terug. Daar kwamen ineens die warmte van de personages, de lach en de traan die ze bij je los kan maken tijdens het lezen. Eindelijk werden er dingen duidelijk maar kregen de personages ook meer persoonlijkheid waardoor je die verbondenheid ging voelen.
In Drie dates draaide het verhaal minder om gekke personages en hilarische situaties, maar heeft de serieuze kant de boventoon gevoerd. En óók dat lukt O’Leary zonder een zwaar verhaal neer te zetten.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets… Maar waar is hij dan?

14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?

18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…

Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…