De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Een wereld van verschil - Carla Laureano

Geschreven op donderdag 21 april 2022

De cover van dit boek nodigt je, vooral op dagen met een zonnetje, direct uit tot lezen. Waar ik wel erg aan moest wennen, maar wat wellicht wel weer past bij een lome lente- of zomerdag, is de snelheid van het verhaal. Deze heb ik als redelijk langzaam ervaren.

Pak dit boek vooral op wanneer er mooi weer in de voorspellingen staat en je alle rust en tijd hebt.

Kendall Green is een jonge vrouw met een hoop bagage in haar rugzak. Hoewel ze al een hoop voor elkaar heeft gebokst, zijn er (onbewust) toch ook nog wat onverwerkte issues in haar leven. Zo is ze opgegroeid in pleeggezinnen en weet ze niet waarom ze ooit is afgestaan. Wanneer ze een aantal huizen erft van haar biologische oma is ze dan ook niet alleen erg verrast, ook geeft dit Kendall de mogelijkheid om meer over haar verleden te weten te komen.

Laureano weet het dorp Jasper Lake mooi neer te zetten, als lezer had ik het gevoel dat ik voor me zag wat de auteur zelf voor ogen had. Hoewel je het dorpje steeds wat beter leert kennen, blijft het geheel toch ook een beetje aan de oppervlakte. Het is duidelijk dat dit verhaal om Kendall draait en niet om de gemeenschap.

Met wat hulp van burgemeester Gabe en de vriendelijkheid die ook de rest van het dorp haar toont, begint Kendall aan haar zoektocht. Of en wat ze dan eventueel vindt, dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Wel kan ik zeggen dat alleen al door het aangaan van deze zoektocht, zowel de lezer als Kendall een andere kant van haar leren kennen.

Het verhaal kabbelt in een heel rustig tempo voort zonder echt grote verrassingen. Ook God en het geloof spelen een rol in dit boek, al is dat vooral aan het einde te merken. Ik ben wel blij dat dit niet op een opdringerige manier is gedaan door Laureano. Aan de andere kant heb ik de boeken die bij Kokboekencentrum Uitgevers worden uitgegeven nog nooit kunnen betrappen op het opdringen van het geloof, zij bieden gewoon een podium aan boeken waarin dit aan bod komt.

Hoewel ik zelf niet gelovig ben, vind ik het op deze manier niet storend aanwezig. Anderzijds kan ik me voorstellen dat voor mensen die wel christelijk zijn het heel fijn is dat God en bepaalde normen en waarden een plek hebben in een roman als Een wereld van verschil.

Titel: Een wereld van verschil
Auteur: Carla Laureano
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 400
 
ISBN: 978 90 297 3271 0
Uitgever: Kokboekencentrum
 
Verschenen: maart 0022
Prijs: € 22,99

Uiteindelijk had ik nog net wat dieper op de personages in willen gaan en bleef het hele verhaal net iets teveel op de vlakte. Als deze diepgang meer aanwezig was geweest had het boek mij waarschijnlijk meer geraakt.

Pak dit boek vooral op wanneer er mooi weer in de voorspellingen staat en je alle rust en tijd hebt, dan komt het verhaal denk ik het beste tot zijn recht.

Bestel Een wereld van verschil via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 22,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Interieurdesigner Kendall Green is opgegroeid in pleeggezinnen. Ze slaat dan ook steil achterover wanneer ze hoort dat ze niet één, maar liefst vijf huizen heeft geërfd van haar tot dan toe onbekende grootmoeder.

De huizen staan in het dorpje Jasper Lake. Kendall reist erheen om de huizen klaar te maken voor de verkoop, maar eenmaal ter plekke ontdekt ze dat de keuze om de huizen te verkopen verregaande consequenties zal hebben voor het dorp.

De jonge burgemeester Gabriel Brandt doet dan ook hard zijn best om Kendall op andere gedachten te brengen. Maar om de knoop te kunnen doorhakken, moet Kendall eerst op zoek naar de waarheid over haar eigen verleden.