De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Heksenwens - Kaye Umansky

Geschreven op woensdag 17 november 2021

Wat is ie leuk, dit vervolg op Heksenweek! Meerdere, inmiddels bekende, personages duiken weer op. Zo zijn daar Sylfine en Joey, zwerfhond Lastpak, Corbett en natuurlijk heks Magenta. En het voordeel van Heksenwens is dat er nauwelijks meer introductie nodig is zodat er veel ruimte blijft voor het nieuwe, magische avontuur.

'Heksenwens' bevat naar mijn idee net wat meer avontuur dan Heksenweek, iets waar ik alleen maar blij van wordt!

Magenta roept wederom de hulp in van Elsie Pekel en zij gaat hier op haar beurt maar wat graag op in. Ze kan niet wachten om nog veel meer te leren binnen de wereld van magie.

Er gebeuren verschillende dingen, maar het verhaal draait toch vooral om de situatie met Frank, een spiegelgeest, en het bezoek aan de Betoveringenbazaar. Het is fijn dat Umansky zich op iets specifieks richt zodat het verhaal niet alle kanten op gaat. Tegelijkertijd is het zo leuk dat je niet kunt wachten op een nieuw avontuur.

De illustraties blijven een hele fijne toevoeging aan het boek. Ze zorgen ervoor dat het boek net wat aantrekkelijker wordt voor kinderen die liever boeken met illustraties lezen en de tekenstijl van King is gewoon erg leuk. Herkenbaar, vlot, niet kinderachtig en magisch.

Titel: Heksenwens
Auteur: Kaye Umansky
Illustrator: Ashley King
 
Genre: kinderboek (8+)
Aantal pagina's: 204
 
ISBN: 978 90 477 1316 6
Uitgever: Lemniscaat
 
Verschenen: september 2021
Prijs: € 14,99

Heksenwens bevat naar mijn idee net wat meer avontuur dan Heksenweek, iets waar ik alleen maar blij van wordt! De gebeurtenissen op de Betoveringsbazaar zijn spannend, hoe zal dat aflopen?

Elsie is lekker zichzelf, maar tegelijkertijd leert ze steeds meer magie kennen. Het is leuk om te lezen hoe ze hierin groeit. Het is wel een goede keuze geweest van Umansky om de verschillende personages erbij te betrekken. Dit zorgt voor humor, reuring en geeft genoeg mogelijkheden voor bijzondere interacties en nog veel meer avonturen. Ook is de afwisseling leuk want hoewel Elsie dapper en lief is, is ze ook wel heel goed en braafjes. De andere personages maken toch wel de smaak.

Bestel Heksenwens via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 14,99 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Na een week op de toren in het Krommevingerwoud te hebben gepast, is Elsie weer terug in Kleinbrugge, waar het 1-mei-feest plaatsvindt. Maar feest of niet, ze is dolblij als Magenta weer voor haar neus staat.

Ze heeft Elsies hulp nodig om haar postorderbedrijfje Spits Betoveringen op Bestelling te redden. Daar zegt Elsie geen nee tegen en ze gaat met de hond Lastpak terug naar het Krommevingerwoud, waar ze haar oude vrienden Joey de postbode, Sylfine de wannabe-bosnimf en de chagrijnige raaf Corbett weer ontmoet.

Magenta helpen met haar bedrijf is nog uitdagender dan op haar toren passen Elsie maakt kennis met de heksenvriendinnen van Magenta, laat per ongeluk een geest uit een spiegel ontsnappen (die luistert naar de naam Frank) en belandt op de Betoveringenbazaar het meest bizarre warenhuis dat je je kunt voorstellen.

Kortom: Heksenwens is nog vrolijker, sprankelender en magischer dan het eerste deel!