De kluts kwijt Vanessa Thuyns
100 antwoorden bij seksuele... Belle Barbé
De laatste vier dagen Gemma Geurts
De zon, de zee en de sterren Iulia Bochis
Ik ben niet vermist Kashelle Gourley
Hoor je mij? Caja Cazemier en Martine Le...
De droomfabriek Gerwin van der Werf
Veilig door het eerste jaar Beatrijs Smulders
Ontploffende kevers en opbl... Tracey Turner
Perfecte moord Helen Fields
Beer zoekt een beste vriend Peter Horáček
Wildflower Summer 1, In jou... Kelly Moran
Heksenwinkel Kaye Umansky
Unlock! Jason Ward en Cyril Demaegd
Moordspel Erna Barth
Kijk niet achterom Joshilyn Jackson
De onbekende man Chantal van Mierlo
Veilig bevallen Beatrijs Smulders
Gegijzeld Clare Mackintosh
De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh

Heksenwens - Kaye Umansky

Geschreven op woensdag 17 november 2021

Wat is ie leuk, dit vervolg op Heksenweek! Meerdere, inmiddels bekende, personages duiken weer op. Zo zijn daar Sylfine en Joey, zwerfhond Lastpak, Corbett en natuurlijk heks Magenta. En het voordeel van Heksenwens is dat er nauwelijks meer introductie nodig is zodat er veel ruimte blijft voor het nieuwe, magische avontuur.

'Heksenwens' bevat naar mijn idee net wat meer avontuur dan Heksenweek, iets waar ik alleen maar blij van wordt!

Magenta roept wederom de hulp in van Elsie Pekel en zij gaat hier op haar beurt maar wat graag op in. Ze kan niet wachten om nog veel meer te leren binnen de wereld van magie.

Er gebeuren verschillende dingen, maar het verhaal draait toch vooral om de situatie met Frank, een spiegelgeest, en het bezoek aan de Betoveringenbazaar. Het is fijn dat Umansky zich op iets specifieks richt zodat het verhaal niet alle kanten op gaat. Tegelijkertijd is het zo leuk dat je niet kunt wachten op een nieuw avontuur.

De illustraties blijven een hele fijne toevoeging aan het boek. Ze zorgen ervoor dat het boek net wat aantrekkelijker wordt voor kinderen die liever boeken met illustraties lezen en de tekenstijl van King is gewoon erg leuk. Herkenbaar, vlot, niet kinderachtig en magisch.

Titel: Heksenwens
Auteur: Kaye Umansky
Illustrator: Ashley King
 
Genre: kinderboek (8+)
Aantal pagina's: 204
 
ISBN: 978 90 477 1316 6
Uitgever: Lemniscaat
 
Verschenen: september 2021
Prijs: onbekend

Heksenwens bevat naar mijn idee net wat meer avontuur dan Heksenweek, iets waar ik alleen maar blij van wordt! De gebeurtenissen op de Betoveringsbazaar zijn spannend, hoe zal dat aflopen?

Elsie is lekker zichzelf, maar tegelijkertijd leert ze steeds meer magie kennen. Het is leuk om te lezen hoe ze hierin groeit. Het is wel een goede keuze geweest van Umansky om de verschillende personages erbij te betrekken. Dit zorgt voor humor, reuring en geeft genoeg mogelijkheden voor bijzondere interacties en nog veel meer avonturen. Ook is de afwisseling leuk want hoewel Elsie dapper en lief is, is ze ook wel heel goed en braafjes. De andere personages maken toch wel de smaak.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Na een week op de toren in het Krommevingerwoud te hebben gepast, is Elsie weer terug in Kleinbrugge, waar het 1-mei-feest plaatsvindt. Maar feest of niet, ze is dolblij als Magenta weer voor haar neus staat.

Ze heeft Elsies hulp nodig om haar postorderbedrijfje Spits Betoveringen op Bestelling te redden. Daar zegt Elsie geen nee tegen en ze gaat met de hond Lastpak terug naar het Krommevingerwoud, waar ze haar oude vrienden Joey de postbode, Sylfine de wannabe-bosnimf en de chagrijnige raaf Corbett weer ontmoet.

Magenta helpen met haar bedrijf is nog uitdagender dan op haar toren passen Elsie maakt kennis met de heksenvriendinnen van Magenta, laat per ongeluk een geest uit een spiegel ontsnappen (die luistert naar de naam Frank) en belandt op de Betoveringenbazaar het meest bizarre warenhuis dat je je kunt voorstellen.

Kortom: Heksenwens is nog vrolijker, sprankelender en magischer dan het eerste deel!