Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Heksenwens - Kaye Umansky

Geschreven op woensdag 17 november 2021

Wat is ie leuk, dit vervolg op Heksenweek! Meerdere, inmiddels bekende, personages duiken weer op. Zo zijn daar Sylfine en Joey, zwerfhond Lastpak, Corbett en natuurlijk heks Magenta. En het voordeel van Heksenwens is dat er nauwelijks meer introductie nodig is zodat er veel ruimte blijft voor het nieuwe, magische avontuur.

'Heksenwens' bevat naar mijn idee net wat meer avontuur dan Heksenweek, iets waar ik alleen maar blij van wordt!

Magenta roept wederom de hulp in van Elsie Pekel en zij gaat hier op haar beurt maar wat graag op in. Ze kan niet wachten om nog veel meer te leren binnen de wereld van magie.

Er gebeuren verschillende dingen, maar het verhaal draait toch vooral om de situatie met Frank, een spiegelgeest, en het bezoek aan de Betoveringenbazaar. Het is fijn dat Umansky zich op iets specifieks richt zodat het verhaal niet alle kanten op gaat. Tegelijkertijd is het zo leuk dat je niet kunt wachten op een nieuw avontuur.

De illustraties blijven een hele fijne toevoeging aan het boek. Ze zorgen ervoor dat het boek net wat aantrekkelijker wordt voor kinderen die liever boeken met illustraties lezen en de tekenstijl van King is gewoon erg leuk. Herkenbaar, vlot, niet kinderachtig en magisch.

Titel: Heksenwens
Auteur: Kaye Umansky
Illustrator: Ashley King
 
Genre: kinderboek (8+)
Aantal pagina's: 204
 
ISBN: 978 90 477 1316 6
Uitgever: Lemniscaat
 
Verschenen: september 2021

Heksenwens bevat naar mijn idee net wat meer avontuur dan Heksenweek, iets waar ik alleen maar blij van wordt! De gebeurtenissen op de Betoveringsbazaar zijn spannend, hoe zal dat aflopen?

Elsie is lekker zichzelf, maar tegelijkertijd leert ze steeds meer magie kennen. Het is leuk om te lezen hoe ze hierin groeit. Het is wel een goede keuze geweest van Umansky om de verschillende personages erbij te betrekken. Dit zorgt voor humor, reuring en geeft genoeg mogelijkheden voor bijzondere interacties en nog veel meer avonturen. Ook is de afwisseling leuk want hoewel Elsie dapper en lief is, is ze ook wel heel goed en braafjes. De andere personages maken toch wel de smaak.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Na een week op de toren in het Krommevingerwoud te hebben gepast, is Elsie weer terug in Kleinbrugge, waar het 1-mei-feest plaatsvindt. Maar feest of niet, ze is dolblij als Magenta weer voor haar neus staat.

Ze heeft Elsies hulp nodig om haar postorderbedrijfje Spits Betoveringen op Bestelling te redden. Daar zegt Elsie geen nee tegen en ze gaat met de hond Lastpak terug naar het Krommevingerwoud, waar ze haar oude vrienden Joey de postbode, Sylfine de wannabe-bosnimf en de chagrijnige raaf Corbett weer ontmoet.

Magenta helpen met haar bedrijf is nog uitdagender dan op haar toren passen Elsie maakt kennis met de heksenvriendinnen van Magenta, laat per ongeluk een geest uit een spiegel ontsnappen (die luistert naar de naam Frank) en belandt op de Betoveringenbazaar het meest bizarre warenhuis dat je je kunt voorstellen.

Kortom: Heksenwens is nog vrolijker, sprankelender en magischer dan het eerste deel!