Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Het Bluebird geheim - Sharon Cameron

Geschreven op maandag 3 januari 2022

Op de laatste dag van 2021 las ik Het Buebird geheim uit. Een boek waarvoor je geen haast moet hebben. Het is namelijk een verhaal om te beleven en om helemaal in te duiken, lees je het vluchtig dan mis je teveel om het boek recht te doen.

Het is zo gemakkelijk om zwart-wit te denken dat je soms zou vergeten dat er zoveel meer kleurschakeringen in een verhaal zitten.

Net als in het vorige boek van Cameron, Bij mij ben je veilig, moest ik in het begin even in het verhaal komen. Je moet de personages en hun situatie leren kennen voordat je echt meegevoerd wordt. Stukje bij beetje wordt de sluier opgelicht en reis je mee met Eva, ontdek je haar moed, doorzettingsvermogen, kracht, maar ook kwetsbaarheid.

Cameron weet wederom een boeiend verhaal neer te zetten, eentje die je aan het denken zet. Ik vind het prachtig hoe ze het verhaal van Eva vertelt en je nieuwe inzichten geeft. Het is zo gemakkelijk om zwart-wit te denken dat je soms zou vergeten dat er zoveel meer kleurschakeringen in een verhaal zitten. Daarnaast maakt ze niet altijd de ‘gemakkelijke’ of voor de hand liggende keuzes, iets wat het verhaal alleen maar nog realistischer maakt.

Titel: Het Bluebird geheim
Auteur: Sharon Cameron
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 480
 
ISBN: 978 90 239 6072 0
Uitgever: Mozaïek
 
Verschenen: januari 2022
Prijs: € 21,99

Hoewel ik dus blij ben dat ik het verhaal van Eva heb gelezen, bleef zij ook voor de lezer een redelijk gesloten personage. Deels zal dit komen door haar ervaringen, Eva heeft genoeg redenen om zich niet zomaar open te stellen en is daarnaast ook zoekende naar zichzelf. Toch miste ik ergens dat lijntje met haar en daardoor ook een soort verbondenheid of een dieper gevoel voor haar.

Bij mij ben je veilig blies mij omver, maar ook met Het Bluebird geheim bewijst Cameron dat zij een geweldig talent heeft voor het vertellen van die verhalen die vertelt moeten worden. De wijze waarop zij deze op weet te tekenen, daar kan ik enkel mijn hoofd voor buigen.

Bestel Het Bluebird geheim via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 21,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Berlijn 1945. Eva Gerst gaat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op zoek naar haar vader en doet een schokkende ontdekking. Alles waarin ze ooit geloofde, blijkt een leugen te zijn.

Als een CIA-agent haar een nieuwe identiteit en een veilige overtocht naar New York aanbiedt, grijpt Eva haar kans. De agent heeft één voorwaarde: ze moet meewerken aan project Bluebird.

De CIA wil door middel van deze operatie de nazi-arts opsporen die dodelijke experimenten uitvoerde in een concentratiekamp. Maar Eva heeft zelf heel andere redenen om hem te vinden.