Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass

Het geheim van Raven Hall - Emma Rous

Geschreven op woensdag 12 mei 2021

Net als bij haar debuut, De tweeling van Summerbourne, worden ook in dit boek verleden en heden met elkaar afgewisseld. Rous weet heel goed hoe ze dit kan doen op een intrigerende manier zonder het verhaal verwarrend te maken, dat laat ze ook dit keer weer zien in Het geheim van Raven Hall.

Rous weet heel goed hoe ze dit kan doen op een intrigerende manier zonder het verhaal verwarrend te maken, dat laat ze ook dit keer weer zien.

De auteur heeft een gemakkelijke schrijfstijl. Samen met de korte hoofdstukken zorgt dit ervoor dat je als een razende door de bladzijdes heen gaat. De afwisseling tussen de personages maakt dat er continu een bepaalde spanning hangt, je wilt van alle invalshoeken weten hoe het verder gaat. Ik vloog door de bladzijdes heen.

Waar ik had gehoopt dat het einde een grande finale zou worden, bleek dit toch een beetje een teleurstelling. Al eerder dan ik had verwacht begonnen de antwoorden te komen en dat was ook het moment waarop een beetje mis ging. Tot die tijd had ik namelijk echt genoten van het verhaal, maar deze finale haalde toch een beetje glans weg.

Titel: Het geheim van Raven Hall
Auteur: Emma Rous
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 348
 
ISBN: 978 90 245 9339 2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 
Verschenen: april 2021
Prijs: € 20,99

Nu ben ik geen echte soapserie liefhebber en dat zal een reden zijn waarom het einde mij niet kon bekoren. Rous gaat namelijk net iets te ver en stapelt antwoord op antwoord, verklaring op verklaring. Voor mij was dit echt een geval van ‘overdaad schaadt’. Dat de puzzel uiteindelijk in elkaar komt te liggen vind ik fantastisch, dat deed Rous in De tweeling van Summerbourne ook goed. Toch had ze in dit boek beter een aantal dingen kunnen schrappen zodat het geheel veel beter was uitgekomen.

Toch is het wel een heel fijn boek geworden en zal het gevoel van overdaad persoonlijk zijn. Wellicht hou jij wel van soaps en smul je juist van een ontrafeling als die in Het geheim van Raven Hall!

Bestel Het geheim van Raven Hall via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 20,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Sadie Langton krijgt een geheime uitnodiging om mee te doen aan een murder mystery event op het landgoed Raven Hall. Het is wel wat apart, maar ze heeft het geld nodig en als ze het prachtige landhuis ziet, denkt ze dat ze niets te verliezen heeft.

Naarmate de dag overgaat in de nacht, begint Sadie te voelen dat er iets niet klopt aan de glamoureuze gasten die aankomen, en terwijl het feest begint, wordt het huiveringwekkend duidelijk dat er een spelletje wordt gespeeld met iedereen… ook met haar.

Wie zijn haar medegasten en waarom is zij op Raven Hall?