Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Het verkeerde meisje - Angelique Haak

Geschreven op donderdag 23 juni 2022

Al vanaf het moment dat de cover werd onthuld was ik enthousiast over dit boek. Het doet internationaal aan en heeft een echte thriller vibe over zich. Later bleek dat de snede van de bladzijdes ook nog eens opvallend geel zijn gemaakt, wow! Het gevaar is wel dat de eerste indruk de lat hoog legt, daar moet Haak dan nog wel aan zien te voldoen met het verhaal natuurlijk…

Toen daar de plottwist kwam heb ik Haak in mijn hoofd een staande ovatie gegeven, want dát had ik toch echt niet aan zien komen.

Gelukkig is dat ruimschoots gelukt. Ik werd vanaf de eerste bladzijde gegrepen. Het schrijven van Haak leest zo gemakkelijk dat je, voordat je het weet, al helemaal in het boek zit. Dit verhaal is anders doordat de focus niet op de politie en hun zoektocht ligt, maar door afwisselend vanuit het perspectief van Amelie en dat van de de dader te vertellen. Beide leer je hierdoor langzaam steeds een beetje beter kennen.

Titel: Het verkeerde meisje
Auteur: Angelique Haak
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 345
 
ISBN: 978 94 610 9615 9
Uitgever: De Crime Compagnie
 
Verschenen: juni 0022

Soms vond ik bepaalde keuzes die Haak heeft gemaakt niet heel verrassend, al deinst ze er niet voor terug om over behoorlijk heftige dingen te schrijven. Toch leg je deze pageturner maar met moeite aan de kan want je wílt weten hoe alles nu in elkaar steekt. Haak blijft je continu prikkelen. Af en toe wordt er een tipje van de sluier opgelicht, maar vervolgens blijven er nog altijd vragen die nog niet beantwoord zijn over. Toen daar de plottwist kwam heb ik Haak in mijn hoofd een staande ovatie gegeven, want dát had ik toch echt niet aan zien komen. Heerlijk!

Ik heb dan ook ontzettend genoten van Het verkeerde meisje, een goed gekozen titel trouwens, welke op verschillende manieren te interpreteren is in dit verhaal. Het enige nadeel? Dat het boek nu uit is…

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd…

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte.

Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?