Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan

Hilda en de Grote Parade - Stephen Davies en Luke Pearson

Geschreven op maandag 7 december 2020

Hilda en de Grote Parade is het tweede boek over dit meisje met blauwe haren. Het eerste deel, Hilda en het verborgen volk heb ik niet gelezen, maar dit was gelukkig geen probleem. Het verhaal in Hilda en de Grote Parade is goed te volgen zonder voorkennis.

Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat het boek als saai bestempeld zal worden!

Wat mij uiteindelijk niet helemaal duidelijk is geworden, is of Hilda nu een gewoon mensenmeisje is of niet. Frida en David, de kinderen waar ze vriendschap mee sluit in Trolberg, zijn dit wel en zij hebben een beetje moeite met de magische wezens en situaties waar Hilda hen mee in contact brengt.

Sowieso is al snel duidelijk dat Hilda een beetje anders is dan de anderen in Trolberg. Wel op een leuke manier gelukkig. Ze is moedig, slim, creatief en komt voor anderen op. Ze houdt niet van onrecht en dat laat ze merken ook. De avonturen waar Hilda zich in stort zijn wel van het vluchtige soort. Er wordt nauwelijks dieper op verschillende magische personages in gegaan en als een avontuur eenmaal getrotseerd is, dan is het ook klaar.

De vriendschap met Frida en David staat in de kinderschoenen. Uiteindelijk sneeuwt deze verhaallijn een beetje onder naast al die avonturen die Hilda niet uit de weg gaat. Er had op zijn minst wat meer geschreven kunnen worden over Frida en David om hen als lezer alvast wat beter te leren kennen. Zij blijven nu nog te vaag en dat is jammer.

Titel: Hilda en de Grote Parade
Auteur: Stephen Davies en Luke Pearson
Illustrator: Seaerra Miller
 
Genre: kinderboek (8+)
Aantal pagina's: 174
 
ISBN: 978 94 931 8907 2
Uitgever: Condor
 
Verschenen: oktober 2020
Prijs: € 14,99

De schrijfstijl is vlotjes en er gebeurt genoeg in het verhaal om de aandacht erbij te houden. Ik denk dat het boek goed te volgen is voor de doelgroep, kinderen van acht jaar en ouder. Verder is de tekenstijl van Miller cool en grappig. Hoewel het misschien even wennen is dat de illustraties in het boek zwart/wit/grijs/oranje zijn, denk ik dat je daar snel overheen stapt. Het doet ook zeker geen afbreuk aan de tekenstijl zelf.

Hilda en de Grote Parade is denk ik geen boek dat erg zal blijven hangen, maar wel heel geschikt als tussendoortje. Het verhaal spreekt de fantasie van de lezer aan en mede door de mooie cover zal het boek snel uit de kast getrokken worden. Voordeel van de vele acties die voorbij komen is wellicht dat kinderen sneller geneigd zijn om door te blijven lezen. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat het boek als saai bestempeld zal worden!

Bestel Hilda en de Grote Parade via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 14,99 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

In dit tweede boek in de reeks ontdekt Hilda dat de grote stad net zo magisch is als haar vallei.

Als een reus je huis heeft platgetrapt, zit er maar één ding op: verhuizen!

Hilda en haar moeder hebben hun geliefde vallei omgeruild voor de stad Trolberg. Hilda kan slecht wennen aan haar nieuwe leven daar. En al helemaal omdat ze nu naar school moet.

Maar gelukkig krijgt Hilda al snel vrienden. Samen ontdekken ze een aantal bijzondere stadsgeheimen en ontmoeten ze een stel toverachtige wezens. En zo blijkt Trolberg toch een stuk leuker te zijn dan verwacht!