Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Hildes droom - Marie Lamballe

Geschreven op maandag 10 mei 2021

Hildes droom is een flinke pil van wel 480 bladzijdes dik. Dit is echter geen reden om niet te beginnen aan het boek want Lamballe heeft zo’n vloeiende en gemakkelijke schrijfstijl, dat je door de bladzijdes heen vliegt en het verhaal je niet lang genoeg kan duren.

Het is knap dat Lamballe zo'n dik boek weet te schrijven en het voor elkaar krijgt dat je na het dichtslaan nog steeds niet klaar bent met de personages en hun verhalen. Je wilt meer.

Hoewel de titel impliceert dat het verhaal alleen over Hilde zal gaan, is dit niet het geval. Je volgt als lezer verscheidene personages welke ieder hun eigen, boeiende verhaal te vertellen hebben. Hoewel Lamballe deze verhaallijnen moeiteloos met elkaar weet te verweven, zorgt deze afwisseling er wel voor dat je niet heel diep in deze personages en hun verhalen duikt.

Wat ik wel een opmerkelijke en goede keuze vond van de auteur, is het belichten van verschillende karaktertrekken bij de personages. Dit vangt het gebrek aan verdieping enigszins op. Zo kom je erachter dat Hilde niet altijd die leuke meid is die van aanpakken weet en ook haar vader laat in verschillende situaties diverse karaktertrekken van zichzelf zien.

Titel: Hildes droom
Auteur: Marie Lamballe
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 480
 
ISBN: 978 90 225 9275 5
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: maart 2021

Ondanks dat er al vele boeken zijn welke zich in de oorlog afspelen, weet de auteur zich toch te onderscheiden. Deels komt dit doordat de focus niet op de oorlog ligt, maar op een aantal personages en hoe zij het einde van de oorlog beleven. Ook vond ik het bijzonder om dit vanuit het Duitse oogpunt te zien, niet alle Duitsers deden dezelfde dingen.

Het is knap dat Lamballe zo’n dik boek weet te schrijven en het voor elkaar krijgt dat je na het dichtslaan nog steeds niet klaar bent met de personages en hun verhalen. Je wilt meer.
Gelukkig krijg je dat ook want Hildes droom is pas het eerste deel van de Café Engel-serie.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij, de jonge Hilde Koch kan haar geluk nauwelijks op. Café Engel, het prachtige café dat al decennialang in handen is van haar familie, is door de bombardementen gespaard gebleven.

Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren.

Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de familie dreigt te verscheuren – en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Hildes droom is een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Perfect voor lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen.