Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass

Hildes droom - Marie Lamballe

Geschreven op maandag 10 mei 2021

Hildes droom is een flinke pil van wel 480 bladzijdes dik. Dit is echter geen reden om niet te beginnen aan het boek want Lamballe heeft zo’n vloeiende en gemakkelijke schrijfstijl, dat je door de bladzijdes heen vliegt en het verhaal je niet lang genoeg kan duren.

Het is knap dat Lamballe zo'n dik boek weet te schrijven en het voor elkaar krijgt dat je na het dichtslaan nog steeds niet klaar bent met de personages en hun verhalen. Je wilt meer.

Hoewel de titel impliceert dat het verhaal alleen over Hilde zal gaan, is dit niet het geval. Je volgt als lezer verscheidene personages welke ieder hun eigen, boeiende verhaal te vertellen hebben. Hoewel Lamballe deze verhaallijnen moeiteloos met elkaar weet te verweven, zorgt deze afwisseling er wel voor dat je niet heel diep in deze personages en hun verhalen duikt.

Wat ik wel een opmerkelijke en goede keuze vond van de auteur, is het belichten van verschillende karaktertrekken bij de personages. Dit vangt het gebrek aan verdieping enigszins op. Zo kom je erachter dat Hilde niet altijd die leuke meid is die van aanpakken weet en ook haar vader laat in verschillende situaties diverse karaktertrekken van zichzelf zien.

Titel: Hildes droom
Auteur: Marie Lamballe
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 480
 
ISBN: 978 90 225 9275 5
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: maart 2021
Prijs: € 19,99

Ondanks dat er al vele boeken zijn welke zich in de oorlog afspelen, weet de auteur zich toch te onderscheiden. Deels komt dit doordat de focus niet op de oorlog ligt, maar op een aantal personages en hoe zij het einde van de oorlog beleven. Ook vond ik het bijzonder om dit vanuit het Duitse oogpunt te zien, niet alle Duitsers deden dezelfde dingen.

Het is knap dat Lamballe zo’n dik boek weet te schrijven en het voor elkaar krijgt dat je na het dichtslaan nog steeds niet klaar bent met de personages en hun verhalen. Je wilt meer.
Gelukkig krijg je dat ook want Hildes droom is pas het eerste deel van de Café Engel-serie.

Bestel Hildes droom via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij, de jonge Hilde Koch kan haar geluk nauwelijks op. Café Engel, het prachtige café dat al decennialang in handen is van haar familie, is door de bombardementen gespaard gebleven.

Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren.

Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de familie dreigt te verscheuren – en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Hildes droom is een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Perfect voor lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen.