Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Ik heb een paar vragen voor je - Rebecca Makkai

Geschreven op maandag 12 juni 2023

Toen ik begon aan Ik heb een paar vragen voor je, moest ik erg wennen aan de schrijfstijl van Makkai. Heden en verleden gaan op een gegeven moment een beetje doorelkaar heen lopen omdat Bodie nu rondloopt op de kostschool waar zij vroeger als studente naartoe ging en waar ze de moord op een medestudente heeft meegemaakt. Ze gaat regelmatig in gedachten terug naar het verleden, wat het soms wat ingewikkeld maakt.

Het verhaal kruipt onder je huid en is intrigerend.

Het verhaal voelt wel al snel mysterieus aan. Dat de oplossing van de moord niet helemaal lijkt te kloppen is iets wat mij als lezer al vrij snel een knagend gevoel gaf. Wat heeft men niet gezien, wat is er echt gebeurd? Het verhaal kruipt onder je huid en is intrigerend.

Titel: Ik heb een paar vragen voor je
Auteur: Rebecca Makkai
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 416
 
ISBN: 978 90 468 3099 4
Uitgever: Nieuw Amsterdam
 
Verschenen: mei 2023

Hoewel de mysterieuze sfeer en het willen ontdekken wat er in het verleden echt is gebeurd mij wel stimuleerden om verder te lezen, heb ik toch nooit helemaal aan de schrijfstijl kunnen wennen. Heden en verleden liepen teveel door elkaar met uitstapjes naar personages en gebeurtenissen die ook dichtbij Bodie staan. De gedachten van Bodie voelden daarnaast soms wat vaag aan en maakten het me soms moeilijk om het geheel goed te volgen.

Hoewel het verhaal dus echt wel interessant is, kwam ik niet helemaal lekker in het boek waardoor ik niet de neiging had op ieder vrij moment verder te lezen. Dit is wel een heel persoonlijk iets want het verhaal op zich is sterk genoeg en heeft een boeiende invalshoek met Bodie die terugkomt op een bekende plek waar ze les gaat geven en mede hierdoor terugkomt op de gebeurtenis waar ze jaren geleden onderdeel van was. Als de stijl van Makkai wel bij je past dan ben je vermoedelijk een stuk enthousiaster dan ik.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Bodie Kane, een bekende podcastmaker, is gevraagd een gastcollege te komen geven op de elitaire kostschool Ganby in New England. Als oud-studente van Ganby roept dat vele herinneringen op: zij was de enige op school met een beurs in plaats van rijke ouders, en een van haar klasgenoten, de populaire Thalia, is in 1995, hun laatste jaar, dood aangetroffen.

De omstandigheden van Thalia’s dood en de snelle veroordeling van de zwarte gymleraar Omar Evans zijn al jaren onderwerp van online discussie. Evans heeft al die tijd beweerd onschuldig te zijn. Heeft de politie het onderzoek destijds wel goed aangepakt?

Bodie begint te twijfelen aan haar eigen observaties uit die tijd: heeft zij zelf ook misschien bepaalde dingen over het hoofd gezien?