Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Ik red me wel - Leanne Pots

Geschreven op dinsdag 25 april 2023

Van origine ben ik een Tukker (ik ben geboren en opgegroeid in Twente, en nee niet op een boerderij) en ik vond Misverstand in de Middle of Nowhere van Lis Lucassen fantastisch. De beschrijving van Ik red me wel deed me hier erg aan denken dus mijn interesse was gewekt!

Hoewel ik dus erg uitkeek naar dit boek, vond ik het geheel iets té luchtig overkomen.

In Ik red me wel maken we kennis met Nora, een jonge vrouw van eind twintig die haar eigen bagage met zich meebrengt. Ook is ze een echt ‘stadsmeisje’. Ze heeft niks met het platteland of boerderijen, wat zeg ik, alles wat ze kent en waar ze over wil weten bevindt zich in de randstad. Wanneer ze haar (tijdelijke) buurman Abel leert kennen stelt ze haar mening heel langzaam toch steeds een beetje bij.

Door de houding van Nora direct aan het begin van het boek (een beetje verwend en vies van alles wat buiten de randstad is), vind ik haar niet heel sympathiek overkomen en het kostte me moeite om haar toch een beetje leuk te gaan vinden. Dat Abel zoveel geduld met haar heeft verbaasde me. De wisselwerking tussen deze twee personages kwam niet zo vlotjes van de grond. Dat er enige interesse is tussen hen is geen verrassing maar Pots valt regelmatig een beetje in herhaling met haar mijmeringen van Nora over Abel.

De andere personages in het boek komen er minimaal in voor, jammer want dat had veel voor het boek kunnen doen! Pots heeft wel een gemakkelijke schrijfstijl waardoor he verhaal goed te volgen is en Ik red me wel een prima boek is voor tussendoor.

Titel: Ik red me wel
Auteur: Leanne Pots
 
Genre: feelgood
Aantal pagina's: 302
 
ISBN: 978 90 297 3421 9
Uitgever: Kokboekencentrum
 
Verschenen: april 2023

Hoewel ik dus erg uitkeek naar dit boek, vond ik het geheel iets té luchtig overkomen. Iets meer spanning en afwisseling was welkom geweest. Pas tegen het einde van het boek lijkt er iets te gebeuren. Ik hoop dat Pots in haar volgende boek de dynamiek tussen de personages en de gebeurtenissen naar voren haalt zodat het verhaal niet zo lang blijft kabbelen. Als dit gebeurt denk ik dat haar boeken zeker nog leuker zullen worden!

 

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

De stadse Nora wil maar één ding: op eigen benen kunnen staan. Door wat zij in haar jeugd heeft meegemaakt, weet ze zeker dat ze zichzelf nooit afhankelijk zal maken van een man.

Wanneer Nora een vakantiehuisje in Twente erft van haar overleden oma, gaat ze er vier weken logeren om het op te knappen. Al snel ontmoet ze de buurman, boer Abel. Hij wil haar graag helpen, maar daar wil Nora uiteraard niets van weten. Pas als blijkt dat ze de klus zonder zijn hulp niet kan klaren, neemt ze zijn aanbod met tegenzin aan. In ruil daarvoor zal zij hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter Nora en Abel elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar gaan voelen. Maar hij wil geen relatie met een stadsmeisje en zij wil überhaupt geen relatie. Ze besluiten het te houden bij een zomerromance… maar is dat wel zo eenvoudig?