Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Kiekeboe - Chris McGeorge

Geschreven op dinsdag 14 september 2021

Ik heb een groot deel van dit boek genoten van de originaliteit en de schrijfwijze. Helaas vond ik ongeloofwaardigheden echt teveel aanwezig en vond ik de personages niet sterk genoeg neergezet.

Waar het boek dus sterk begon, eindigde dit helaas zwakker dan verwacht.

Het verhaal klinkt mysterieus en lange tijd blijft dit ook zo. Hoe kunnen zes jongeren een tunnel in varen waar er uiteindelijk maar één aan de andere kant de tunnel weer uitkomt? Hoe zit dit verhaal in elkaar?

Ook het begin van dit boek is goed gedaan. Je begint met lezen over Robin. Hij signeert zijn boek in een boekwinkel en aangezien dit niet bepaald storm loopt is er ruimte voor hem om te mijmeren over het onderwerp van zijn boek. Zijn vrouw Sam. Dan krijgt hij een telefoontje van Matt over een bijzondere situatie. Wat echter pas goed de aandacht trekt is wanneer Matt over Sam begint. Ze kennen elkaar toch niet? Hoezo kan Matt dan de dingen zeggen die hij zegt? Als lezer ben je meteen alert en wil je hetzelfde als Robin, meer te weten komen over Matt, zijn situatie én Sam.

Hoewel de opbouw van het boek goed is, is het niet bepaald een snel boek. Halverwege heb je nog altijd veel vragen. Toch weet McGeorge de spanningsboog gespannen te houden. Wat ik wel erg jammer vind is dat ik niet op al mijn vragen antwoord heb gekregen.

Wanneer het einde van nadert zijn er een aantal lijnen die samen komen. Op deze punten krijg je als lezer dus gelukkig meer duidelijkheid. Helaas vond ik het ook steeds ongeloofwaardiger worden en bleven er teveel losse eindjes over of gebeurtenissen waarvan ik mij afvroeg wat de toegevoegde waarde was in het verhaal. Ik kan niet al deze punten gaan benoemen op deze plek omdat ik geen spoilers wil geven, maar waarom de politie bijvoorbeeld niet meteen actie ondernam in de situatie met Sam is voor mij een vraagteken.

De personages vond ik moeilijk te doorgronden. De vrienden over wie het verhaal gaat hebben een bijzondere band, maar als lezer bleef ik hen oppervlakkig vinden. Je krijgt als lezer maar weinig informatie over hen waardoor je ze niet echt leert kennen.

Titel: Kiekeboe
Auteur: Chris McGeorge
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 304
 
ISBN: 978 90 245 8593 9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 
Verschenen: juni 2019
Prijs: € 20,99

Met Robin leefde ik wel mee. Het verdriet om zijn vermiste vrouw maar ook de mysterieuze situatie van de vrienden waar hij meer over wil weten. Helaas deed hij zulke stomme dingen dat het medeleven ook weleens omsloeg naar irritatie…

Omdat het idee van dit verhaal zo goed was, waren mijn verwachtingen van de ontknoping misschien wat te hoog. Ook worden er tijdens het verhaal soms iets teveel dingen weggegeven waardoor ik niet heel verrast meer was door het einde. Waar het boek dus sterk begon, eindigde dit helaas zwakker dan verwacht.

Bestel Kiekeboe via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 20,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Kiekeboe is de nieuwe thriller van Tik Tak-auteur Chris McGeorge, en speelt zich af rond de verdwijning van vijf studenten.

De Standedge-tunnel: de langste scheepvaarttunnel in Engeland. Vorig jaar gingen zes studenten naar binnen op een boot. Na tweeënhalf uur kwam alleen Matthew aan het andere eind van de tunnel tevoorschijn, buiten bewustzijn.

Het verhaal van de Standedge Zes is zo veel mogelijk buiten de landelijke pers gehouden. Het politieonderzoek kon slechts concluderen dat Matthew zijn vrienden had vermoord, en de lichamen zo had verborgen dat hij later kon terugkomen om de lijken te verplaatsen naar een geheime locatie. Maar Matthew blijft volhouden dat hij onschuldig is.

Robert Ferringham is nog steeds in rouw na de verdwijning van zijn vrouw, Sam. Dus als Matthew hem om hulp vraagt, en zegt dat hij is doorverwezen door Sam, heeft Robert geen andere keuze dan in te stemmen met het vreemde verzoek. Maar kan hij Matthew wel vertrouwen? En hoe lost hij deze onoplosbare zaak op?