Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels

Leuke nieuwe buren - Jane Fallon

Geschreven op dinsdag 13 juli 2021

Fallon is de koningin van de ‘wraak romans’, dat bewijst ze nog maar een keer met Leuke nieuwe buren. Een luchtig verhaal dat je meeneemt in een heerlijk plan om iemand te ontmaskeren en te confronteren.

Wie een mierzoet boek verwacht zal wellicht teleurgesteld worden, persoonlijk heb ik het niet gemist.

Laura past niet heel goed in de straat waar ze tijdelijk komt te wonen. Fallon weet daar heel goed gebruik van te maken. Het zorgt voor zowel herkenbare als hilarische situaties.  Ik vond het fijn hoe zij de verschillende personages schetst. Op een manier waarvan je je goed kunt voorstellen dat het echt zo gaat, maar ook met wat zelfspot hier en daar.

Titel: Leuke nieuwe buren
Auteur: Jane Fallon
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 352
 
ISBN: 978 90 261 5331 0
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 19,99

Toch wordt het ook niet allemaal geromantiseerd. Wie een mierzoet boek verwacht zal wellicht teleurgesteld worden, persoonlijk heb ik het niet gemist. Ook de band tussen de verschillende personages wordt niet extra mooi gepolijst. Laura blijft bijvoorbeeld bij zichzelf waardoor ze soms andere keuzes maakt dan een auteur die een meer sprookjesachtig verhaal voor ogen heeft, zou hebben geschreven.

Dat alles maakt dat Leuke nieuwe buren een heerlijk verfrissend boek is. Perfect om even je verstand mee op nul te zetten. Denk niet te diep na bij dit boek en laat je meevoeren in de plannen van Laura en de beslommeringen op The Close!

Bestel Leuke nieuwe buren via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen.

Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer.

Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…