Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan

Mijn beste vriendenboek - Emma Thyssen

Geschreven op maandag 21 juni 2021

Het vorige vriendenboek van Helena zat vol! Het is mij opgevallen dat er veel dezelfde vriendenboekjes circuleren en ik ben dan toch benieuwd wat er nog meer op de markt is. Met dit vriendenboekje, geschreven en geïllustreerd door Emma Thyssen, hebben we zeker een origineel boekje in handen!

Met dit vriendenboekje, geschreven en geïllustreerd door Emma Thyssen, heb je zeker een origineel boekje in handen!

De bladzijdes zijn enorm speels ingedeeld met illustraties van Thyssen zelf en mogelijkheden voor kinderen om zelf dingen in te kleuren of te tekenen. Superleuk! Op deze manier wordt het echt iets van een kind zelf in plaats van papa of mama die alles moet invullen in het boekje. Op deze manier betrek je een kind veel meer bij het invullen.

Het enige nadeel met deze lay-out is dat ik mij een beetje zorgen maak dat ouders van vriendjes niet zien dat ze vier pagina’s in hebben te vullen in plaats van de gebruikelijke twee. In de linker bovenhoek staat wel bij de nieuwe invulpagina dat daar een nieuw vriendje kan schrijven, maar door alles wat er gebeurt op de bladzijdes vond ik dit niet opvallen. Ik heb het opgelost door met een markeerstift dit zinnetje te markeren en ik mag hopen dat dat genoeg is.

Titel: Mijn beste vriendenboek
Auteur: Emma Thyssen
Illustrator: invulboek
 
Genre: invulboek
Aantal pagina's: 72
 
ISBN: 978 94 014 5283 0
Uitgever: Lannoo
 
Verschenen: juni 2018
Prijs: € 15,99

Naast de illustraties zijn ook de vragen zeer origineel te noemen. Zoals eerder gezegd is er veel ruimte voor vriendjes om dingen te tekenen (je eigen uitvinding of een T-shirt ontwerp bijvoorbeeld) maar ook de ‘gewone’ invulvragen zijn origineler dan standaard. Hoe lang je op een been kan staan bijvoorbeeld. Of wie er kookt bij jou thuis. Hoe je zou heten als je je eigen naam mocht bedenken is ook zo’n vraag. Kinderen kunnen los gaan met hun creativiteit. Niet alle vragen voegen evenveel toe (‘hoe lang is jouw rechterbeen’ en ‘maak een kusafdruk’ bijvoorbeeld) maar het geeft wel de mogelijkheid tot zelf iets doen in het boekje.

Thyssen heeft zeker een vriendenboekje dat anders is dan alle anderen afgeleverd! Sommige mensen kunnen het wat te chaotisch of te gek vinden, maar dat het origineel is valt niet te ontkennen.

Bestel Mijn beste vriendenboek via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 15,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

In dit vriendenboek is plaats voor al jouw vrienden en vriendinnen. Ze kunnen elk maar liefst vier pagina’s invullen vol interessante weetjes over zichzelf: Hoe lang is jouw rechterbeen? Wie kookt er bij jou thuis?

Leer je vrienden nog beter kennen door ze grappige vragen te laten beantwoorden: Als je een robot zou hebben, hoe zou die dan heten?

En er is ruimte genoeg voor tekeningen van jouw geheime uitvindingen, vingerafdrukken en foto’s van je lievelingsmomenten. Leuke knutsels om voor elkaar of gezellig samen te maken, een cool stickervel en de handige verjaardagskalender maken van dit vriendenboek JOUW beste vriendenboek!