De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron

Misverstand in de urban jungle - Lis Lucassen

Geschreven op woensdag 15 december 2021

Vorig jaar juni verscheen het boek Misverstand in de middle of nowhere, het eerste deel van deze serie. Ik las dit boek in een ruk uit en vond het werkelijk een heerlijk verhaal! Nu is daar dus het tweede deel, Misverstand in de urban jungle, maar of dit deel het haalt bij de vorige?

Lucassen weet écht hoe ze geweldige personages neer moet zetten.

Waar in het vorige boek Doortje de hoofdrol speelde, gaat het dit keer vooral over Amelia. Het heeft voor- en nadelen dat er een flinke tijd tussen het verschijnen van beide delen zat. Ik kan mij nog herinneren dat ik Doortje een heel fijn personage vond en dat Amelia een rij kleine en minder sympathieke rol had. Het nadeel van deze lange tussenperiode vind ik dat de personages erg naar de achtergrond waren gezakt. Het voordeel is dan weer dat ik weinig moeite had met de overstap naar Amelia en gemakkelijk meeging in haar verhaal.

Amelia pakt eindelijk de kans om weer eens voor zichzelf te kiezen en ze vertrekt naar Amsterdam. Geen verkeerde keuze, al verloop niet alles van een leien dakje. Hoewel Lucassen diepere onderwerpen aansnijdt (de tienerzwangerschap van Amelia, moeite met homoseksualiteit, kiezen voor jezelf of de keuzes van je ouders volgen) voelt het verhaal erg luchtig. Soms bijna op het oppervlakkige af. Misschien komt dit doordat al die geweldige personages die naast Amelia ten tonele verschijnen te weinig ruimte krijgen. Contacten en vriendschappen van Amelia met anderen worden nergens uitgediept en dat vind ik echt een gemiste kant.

Titel: Misverstand in de urban jungle
Auteur: Lis Lucassen
 
Genre: feelgood
Aantal pagina's: 240
 
ISBN: 978 90 205 3831 1
Uitgever: Zomer & Keuning
 
Verschenen: oktober 2021
Prijs: onbekend

Meisje en Shirley zijn twee van die bijzondere personages die veel meer toe hadden kunnen voegen. Lucassen weet namelijk écht hoe ze geweldige personages neer moet zetten. Ze voelen bestaand, hebben bijzondere karaktereigenschappen en hebben allemaal iets eigens.

De romantische inslag doet het natuurlijk heel goed, dat is smullen geblazen. Daarnaast ben ik ook blij dat Lucassen het boek wat extra’s meegeeft door niet alleen maar een vrolijk en perfect verhaal neer te zetten. Het maakt Amelia echter, menselijker.
De conclusie is dat ook Misverstand in de urban jungle een heerlijk boek is om je mee terug te trekken en te ontspannen.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Ga mee van de Achterhoek naar Amsterdam in Misverstand in de urban jungle, het tweede deel in de grappige en lieve feelgoodserie van Lis Lucassen.

Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres… Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen. Ze verhuist naar Amsterdam en gaat bij de OBA werken. Net gesetteld ontmoet ze haar knappe buurman, en ze zou zweren dat ze hem kent. Hij weet wel waarvan, maar vertelt haar niks.

Misverstand in de urban jungle, het tweede deel van Lis Lucassens Misverstand-serie, is net zo smakelijk als het eerste deel Misverstand in de middle of nowhere!