De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron

Neem mij mee - Sarra Manning

Geschreven op maandag 20 juni 2022

Twee singles en een hond uit het asiel, dan heb je toch al een paar hele goede ingrediënten voor een fijne feelgood toch?
Dit boek voldoet absoluut aan die verwachtingen, het verhaal leest makkelijk weg en ondanks de wat meer serieuze onderwerpen die licht aangestipt worden, heb ik het ervaren als een luchtig verhaal.

Twee singles en een hond uit het asiel, dan heb je toch al een paar hele goede ingrediënten voor een fijne feelgood toch?

Toch heb ik echte verrassingen of grotere gebeurtenissen in het verhaal wel gemist. Er is nauwelijks een spanningsboog waardoor het verhaal blijft kabbelen. Het einde waar Manning naartoe werkt in Neem mij mee is ook niet echt verrassend waardoor de ‘grande finale’ ook weinig ‘grande’ voelde.

Titel: Neem mij mee
Auteur: Sarra Manning
 
Genre: feelgood
Aantal pagina's: 348
 
ISBN: 978 90 261 5659 5
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: mei 0022
Prijs: onbekend

Wat Manning wel fijn doet is de vaart behouden in het verhaal. Scenes en periodes worden niet onnodig gerekt. Je krijgt geen ellenlange verslagen voorgeschoteld van de weken dat Blossom bij Will of bij Margot is. Verder vond ik Margot een toegankelijk personage, al kan ze soms wel onredelijk of onaardig uit de hoek komen (maar wie is dat nooit?)

Een kleine misser vond ik wel dat de hond op de cover helemaal niet voldoet aan de omschrijving van Blossom. Helemaal toen ik in de persoonlijke noot van de auteur las dat het verhaal zeker niet helemaal uit de lucht gegrepen is. Blossom bestond echt! Leuk dat Manning dit heeft toegevoegd.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Will heeft de liefde afgezworen. Margot is bang dat ze nooit liefde zal vinden. Tot ze allebei straalverliefd worden – op dezelfde hond!

Margot en Will ontmoeten elkaar bij het plaatselijke asiel, waar ze dankzij een reeks misverstanden allebei dezelfde hond komen adopteren: de schuwe maar lieve Blossom. Geen van beiden willen ze de adoptie opgeven, dus ze besluiten de hond te delen.

Hoewel ze allebei dol zijn op Blossom, kunnen ze elkaar niet úítstaan, en dat maken ze elkaar duidelijk ook – tot ze ontdekken dat Blossom er alleen maar onrustiger van wordt. Voor hun hond doen ze alles, zélfs netjes met elkaar omgaan – en wanneer ze ophouden continu op elkaar te vitten, ontdekken ze al snel dat er ook heel veel wél leuk is aan de ander…