Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Nog lange niet - M.J. Arlidge

Geschreven op maandag 11 oktober 2021

Al vanaf deel één van de Helen Grace serie, Iene miene mutte, ben ik een fervent lezer van de boeken van Arlidge. Dat eerste deel vond ik tot nu toe ook nog altijd het beste. Hoewel Nog lange niet lekker wegleest, vond ik het boek toch inleveren op kwaliteit.

Er worden wat onverwachte wendingen uit de hoge hoed gehaald waardoor je toch nog even smult van wat Arlidge neer weet te zetten.

Ik had bijvoorbeeld veel spanning verwacht naar aanleiding van de telefoontjes die worden gepleegd waarin slachtoffers te horen krijgen dat ze nog maar een uur te leven hebben. Die verwachte spanning bleef lang uit. Voor mijn gevoel kabbelde het voort en was het weinig verrassend. Arlidge schrijft een hoop woorden maar een te groot deel van die woorden voegt weinig toe aan de inhoud of de beleving van het verhaal.

Titel: Nog lange niet
Auteur: M.J. Arlidge
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 526
 
ISBN: 978 90 225 8954 0
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: juni 2020
Prijs: € 11,00

Het was alweer even geleden dat ik het vorige boek had gelezen dus Joseph Hudson kwam me niet zo bekend meer voor. Dat zorgde gelukkig niet voor problemen tijdens het lezen van Nog lange niet. Helen Grace zelf vond ik in dit boek wel erg vlak overkomen. Ze is voorspelbaar met haar actiemomenten en natuurlijk is ze nergens bang voor. Op momenten dat je juist wat pit van haar zou verwachten blijft ze dit keer verrassend koeltjes.

Waar ik wel blij mee was, dat was het einde. Arlidge weet me onverwachts toch nog te verrassen. Er worden wat onverwachte wendingen uit de hoge hoed gehaald waardoor je toch nog even smult van wat Arlidge neer weet te zetten. Of ik deel tien, Niemand zeggen toch zal gaan lezen? Dat verwacht ik wel, maar ik hoop dat Arlidge in dat boek weer wat beter uit de verf zal komen.

Bestel Nog lange niet via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 11,00 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

“Je hebt nog één uur te leven.’

Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Maar de dader blijft haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen.

Totdat blijkt dat alle slachtoffers deel waren van dezelfde vriendengroep. Een vriendengroep voor wie elk telefoontje nu het laatste kan zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.