De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Perfecte stilte - Helen Fields

Geschreven op zaterdag 23 april 2022

Perfecte stilte is gelukkig weer een thriller zoals ik gewend ben van Fields. Ze weet me direct te pakken, de personages zijn fijn om over te lezen en te volgen en de zaak is spannend. Ik heb genoten!

Mocht je nog niet begonnen zijn aan deze serie, dan kan ik je alleen maar benijden en je aanraden zo snel mogelijk in het eerste deel te beginnen.

De eerste twee delen, Perfecte resten en Perfecte prooi vond ik heerlijk, maar helaas viel het deel dat daarna kwam, Perfecte dood, mij ietwat tegen. Het was dan ook heerlijk om te merken dat Perfecte stilte weer voldeed aan de verwachtingen. Hoewel je Ava en Luc nog altijd stukje bij beetje beter leert kennen, weet Fields goed de balans te houden tussen de privé verhaallijn en de misdaden waar men mee te maken krijgt.

Hoewel ik niet alle personages om Ava en Luc heen nog even scherp in mijn hoofd had, weet Fields je weer gemakkelijk mee te nemen in he verhaal waardoor je er weer gemakkelijk in zit. En waar het sommige schrijvers in een heel boek niet lukt om hoofdpersonages dichtbij te brengen, wist Fields zelfs slachtoffers in korte tijd zo neer te zetten dat ik het afschuwelijk vond wanneer er toch iemand overleed. Chapeau! Dat is echt een talent.

Titel: Perfecte stilte
Auteur: Helen Fields
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 446
 
ISBN: 978 90 263 5575 2
Uitgever: Ambo Anthos
 
Verschenen: november 0021
Prijs: € 16,99

Dat je met deze auteur ook alles kunt verwachten, dat is een tweede sterk punt. Wederom maakt Fields keuzes die het verhaal spannend maken en hoewel je soms als lezer misschien andere dingen hoopt, zorgt ze er wel voor dat je direct na het dichtslaan van dit boek wilt beginnen aan het volgende deel. Daarnaast is het bij deze auteur niet zo dat het voelt alsof ze ieder boek hetzelfde kunstje uithaalt waardoor de sleur erin komt. De zaken waaraan gewerkt wordt zijn gruwelijk maar zitten stevig in elkaar en zowel Ava en Luc als de personages om hen heen blijven verder groeien.

Mocht je nog niet begonnen zijn aan deze serie, dan kan ik je alleen maar benijden en je aanraden zo snel mogelijk in het eerste deel te beginnen. Tegelijkertijd ben je gewaarschuwd want eenmaal begonnen aan deze serie is er geen weg meer terug. Je wilt alleen nog maar meer.

Bestel Perfecte stilte via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 16,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Perfecte stilte van Helen Fields is het vierde deel van de veelbesproken Schotse thrillerserie D.I. Callanach. Over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Voor de fans van M.J. Arlidge, Mo Hayder en Samuel Bjørk.

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden aan de rand van Edinburgh. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet deze een schokkende ontdekking: uit de huid is een silhouet van een pop gesneden.

Rechercheurs Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten in de zaak,totdat een van huidgemaakt pop in een kinderwagen wordt gevonden, naast een achtergelaten baby.
Luc en Ava realiseren zich al snel dat de moordenaar een afschuwelijk spel speelt wanneer ze opnieuw het lichaam van een vermoorde jonge vrouw aantreffen. Ieder moment kan hij opnieuw toeslaan.

Kunnen Luc en Ava hem stoppen voordat hij een derde slachtoffer maakt?