Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Spoiler Alert - Olivia Dade

Geschreven op dinsdag 17 augustus 2021

Het idee van Spoiler Alert is een soort sprookje. Een vrouw heeft zonder het te weten via een forum contact met een van haar favoriete acteurs. Ze ontmoeten elkaar (zonder te weten dat ze elkaar al kennen) en hun aantrekkingskracht blijkt er ook in het echt te zijn. Maar kunnen ze wel omgaan met alle geheimen en de moeilijkheden in elkaars leven?

Dade durft nieuwe paden te bewandelen en weet hier goed raad mee!

Dat April en Marcus zesendertig en negenendertig jaar oud zijn verbaasde me. Het hele boek gaf mij het gevoel dat ik over jongere mensen las, maar dit bleek dus niet waar te zijn. Niet dat dit storend was trouwens, maar ik betrapte mezelf er wel regelmatig op dat mijn gevoel en de feiten verschilden.

Ik vond het heel fijn dat het hoofdpersonage dit keer eens een dikke, zelfverzekerde vrouw is. Nouja, ook April heeft wel haar onzekere momenten maar ze kiest ervoor om zichzelf te zijn. Dade weet April en haar zelfverzekerdheid zelfs zo sterk neer te zetten dat ook lezers die wellicht zelf kampen met onzekere gevoelens over hun gewicht geloven dat ze er mogen zijn. Zodoende is Spoiler Alert niet alleen een lekker boek om te lezen, maar werkt het ook nog bijna als een soort zelfhulpboek. April is namelijk zeer overtuigend!

De sprookjesachtige insteek van Dade vond ik heerlijk. Wel vond ik dat de connectie tussen April en Marcus erg gemakkelijk en snel verliep. Ook valt de auteur voor mijn gevoel te vaak in herhaling waardoor het verhaal soms een beetje in een kringetje lijkt te gaan. Als lezer verlang je soms naar een verrassende wending of een nieuwe situatie. Dade heeft wel geprobeerd voor afwisseling te zorgen met stukjes fan fiction, film en (privé)berichten op het forum. Hoewel het idee leuk is, had ik weinig met de serie waar Marcus in meespeelt en de fan fiction daar omheen. Persoonlijk vond ik dat niets toevoegen, maar als je wel houdt van dat genre kan ik me voorstellen dat het een leuk extraatje is. De privéberichten tussen Olfje en BAINZ vond ik juist wel mooi gedaan en een waardige toevoeging. Het geeft hun band meer diepgang.

Titel: Spoiler Alert
Auteur: Olivia Dade
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 448
 
ISBN: 978 90 205 4134 2
Uitgever: Zomer & Keuning
 
Verschenen: juli 2021

Dade kan behoorlijk expliciet uit de hoek komen. Ik moest hier even aan wennen. In de stomende scenes was het ook helemaal niet erg, maar ze strooide wel erg vaak in het rond met het woord ‘neuken’. Nu vind ik dat een lelijk woord dus dat helpt ook niet mee, maar vooral in het begin kwam het woord ook vaak voorbij op momenten dat het niet nodig was. Al kan dit natuurlijk ook aan de vertaling liggen, misschien gebruikte Dade wel andere of verschillende bewoordingen, dat weet ik niet.

Ik vond Spoiler Alert een lekker boek om mee weg te dromen. Dade durft nieuwe paden te bewandelen en weet hier goed raad mee! Kom maar op met het volgende deel zou ik zeggen.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Spoiler Alert van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size.

Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met Spoiler Alert een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.