Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Spoiler Alert - Olivia Dade

Geschreven op dinsdag 17 augustus 2021

Het idee van Spoiler Alert is een soort sprookje. Een vrouw heeft zonder het te weten via een forum contact met een van haar favoriete acteurs. Ze ontmoeten elkaar (zonder te weten dat ze elkaar al kennen) en hun aantrekkingskracht blijkt er ook in het echt te zijn. Maar kunnen ze wel omgaan met alle geheimen en de moeilijkheden in elkaars leven?

Dade durft nieuwe paden te bewandelen en weet hier goed raad mee!

Dat April en Marcus zesendertig en negenendertig jaar oud zijn verbaasde me. Het hele boek gaf mij het gevoel dat ik over jongere mensen las, maar dit bleek dus niet waar te zijn. Niet dat dit storend was trouwens, maar ik betrapte mezelf er wel regelmatig op dat mijn gevoel en de feiten verschilden.

Ik vond het heel fijn dat het hoofdpersonage dit keer eens een dikke, zelfverzekerde vrouw is. Nouja, ook April heeft wel haar onzekere momenten maar ze kiest ervoor om zichzelf te zijn. Dade weet April en haar zelfverzekerdheid zelfs zo sterk neer te zetten dat ook lezers die wellicht zelf kampen met onzekere gevoelens over hun gewicht geloven dat ze er mogen zijn. Zodoende is Spoiler Alert niet alleen een lekker boek om te lezen, maar werkt het ook nog bijna als een soort zelfhulpboek. April is namelijk zeer overtuigend!

De sprookjesachtige insteek van Dade vond ik heerlijk. Wel vond ik dat de connectie tussen April en Marcus erg gemakkelijk en snel verliep. Ook valt de auteur voor mijn gevoel te vaak in herhaling waardoor het verhaal soms een beetje in een kringetje lijkt te gaan. Als lezer verlang je soms naar een verrassende wending of een nieuwe situatie. Dade heeft wel geprobeerd voor afwisseling te zorgen met stukjes fan fiction, film en (privé)berichten op het forum. Hoewel het idee leuk is, had ik weinig met de serie waar Marcus in meespeelt en de fan fiction daar omheen. Persoonlijk vond ik dat niets toevoegen, maar als je wel houdt van dat genre kan ik me voorstellen dat het een leuk extraatje is. De privéberichten tussen Olfje en BAINZ vond ik juist wel mooi gedaan en een waardige toevoeging. Het geeft hun band meer diepgang.

Titel: Spoiler Alert
Auteur: Olivia Dade
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 448
 
ISBN: 978 90 205 4134 2
Uitgever: Zomer & Keuning
 
Verschenen: juli 2021
Prijs: € 16,00

Dade kan behoorlijk expliciet uit de hoek komen. Ik moest hier even aan wennen. In de stomende scenes was het ook helemaal niet erg, maar ze strooide wel erg vaak in het rond met het woord ‘neuken’. Nu vind ik dat een lelijk woord dus dat helpt ook niet mee, maar vooral in het begin kwam het woord ook vaak voorbij op momenten dat het niet nodig was. Al kan dit natuurlijk ook aan de vertaling liggen, misschien gebruikte Dade wel andere of verschillende bewoordingen, dat weet ik niet.

Ik vond Spoiler Alert een lekker boek om mee weg te dromen. Dade durft nieuwe paden te bewandelen en weet hier goed raad mee! Kom maar op met het volgende deel zou ik zeggen.

Bestel Spoiler Alert via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 16,00 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Spoiler Alert van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size.

Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met Spoiler Alert een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.