De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Ticket to Ride puzzelboek - Richard Wolfrik Galland

Geschreven op woensdag 2 februari 2022

Wie kent Ticket to Ride nou niet?! Nou eerlijk gezegd ken ik het spel dus wel, maar alleen van naam… Sinds ik het Catan puzzelboek ontdekte, heb ik een hele nieuwe en interessante wereld ontdekt. Ik hou wel van de combinatie puzzels en verhalen.

Gelukkig bleek dat je niet per se kennis van het spel Ticket to Ride nodig hebt om je in dit puzzelboek te kunnen storten.

Gelukkig bleek dat je niet per se kennis van het spel Ticket to Ride nodig hebt om je in dit puzzelboek te kunnen storten. Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken welke weer over landen of werelddelen gaan.

Het lastige hieraan vond ik dat je dus specifieke vragen krijgt over een land waar je misschien niet eens zo heel veel van weet waardoor het niet altijd even lekker puzzelt. Gelukkig zijn er ook nog de puzzels waar je ‘gewoon’ logisch voor moet nadenken. Bij de kennisvragen ben ik gewoon lekker gaan speuren op het internet om zo alsnog de juiste antwoorden te vinden, op die manier kon ik het prima oplossen.

Ik vind het top hoe de uitgeverij dit soort boeken altijd kwaliteit meegeeft, bijvoorbeeld qua papier. Het is stevig, het boek ligt lekker in de hand en bladert ook goed. De illustraties en de lay-out zorgen er samen voor dat het boek luxueus aanvoelt.

Titel: Ticket to Ride puzzelboek
Auteur: Richard Wolfrik Galland
 
Genre: puzzels en activiteiten
Aantal pagina's: 224
 
ISBN: 978 90 453 2641 2
Uitgever: BBNC Uitgevers
 
Verschenen: december 2021
Prijs: € 19,99

Het Ticket to Ride Puzzelboek is er ook niet één om in een ruk uit te puzzelen. Het blijft juist leuk door af en toe een of enkele puzzels te maken en het dan weer even weg te leggen. De puzzelaar kan trouwens zelf bepalen of het de puzzels op volgorde wil maken of deze willekeurig door elkaar voltooid.

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor iemand die wel van een puzzel houdt? Dan is dit boek zeker het overwegen waard!

Bestel Ticket to Ride puzzelboek via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Zet je schrap voor een wereldwijd puzzelavontuur vol raadsels en mysteries!

Het is het jaar 1900 en je bent klaar voor een toeristische wereldreis over het spoor! Struinend van stad naar stad over landsgrenzen en diverse continenten ontmoet je een interessante groep karakters die je voorzien van breinbrekers die je haast de kop kosten: van logische puzzels en spoorwegenpuzzels tot ingewikkelde vraagstukken en taalkundige valstrikken.

Dit ‘Ticket to Ride puzzelboek’ is geïnspireerd op het gelijknamige, bekroonde bordspel en is gegarandeerd je nieuwe reiscompaan! Klim aan boord en reis over de wereld in 100 puzzels voor globetrotters!