Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels

Val voor jou - Tijan

Geschreven op woensdag 21 juli 2021

Dit boek is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken… En ook niet heel geschikt voor al te gevoelige lezers. De grove input van Tijan stuitte mij tegen de borst, iets wat ik jammer vond want er zijn ook delen die me wel kunnen bekoren. Jammer want hierdoor vind ik het boek niet heel geschikt om aan te raden aan jongeren.

Dit boek is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken...

Hoewel de auteur een vlotte pen heeft qua woordkeuze, vond ik de schrijfstijl vrij rommelig en chaotisch. Er gebeurt van alles, maar ook vaak veel van hetzelfde. Soms maakt ze een begin aan een situatie, maar gaat hier vervolgens niet verder op in. Dit helpt wel in het behouden van de snelheid van het verhaal. Het rommelige uit zich zo dat mij niet altijd meteen duidelijk was wie wat zegt op bepaalde momenten.

De beschermende eigenschappen van Mason en Logan zijn op zich heel fijn, maar de meedogenloze en gewelddadige aspecten vond ik ver gaan. Vooral de momenten waarop de confrontatie met volwassenen werd aangegaan vond ik heftig. Dit geldt ook voor Sam, hoewel dat minder voorkwam.
De jongens laten voornamelijk hun onaangename kanten zien terwijl Sam over het algemeen gelukkig minder heftig wordt neergezet. Er waren weinig momenten waarop ik iets van sympathie voelde voor de jongens, puur omdat ik vond dat ze vaak echt te ver gingen.

Titel: Val voor jou
Auteur: Tijan
 
Genre:
Aantal pagina's: 380
 
ISBN: 978 90 261 5559 8
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 18,99

Sam is een sterke meid maar niet zonder issues. Ik kreeg de indruk ze al langer met problemen loopt omdat het hardlopen niet vanuit het niks zal komen, toch gaat de aandacht vooral uit naar alle huidige ontwikkelingen. Het maakt haar een interessant personage dat ze zich weinig aantrekt van de mening van anderen. Ze gaat haar eigen gang en maakt haar eigen keuzes. Zelfs de jongeren met veel macht hebben deze macht niet over haar, wat dat betreft zet Tijan haar erg fijn neer!

Val voor jou is het eerste deel in de Fallen Crest serie. Gek op jou verschijnt in september. Ik vond het boek pas in de tweede helft pakkender worden, de verhaallijn wordt wat duidelijker en Sam maakt ontwikkelingen door waardoor ze beter uit de verf komt. Ik hoop dat Tijan dit door weet te zetten in het tweede deel en dat de heftige situaties daarin minder aanwezig zullen zijn.

Bestel Val voor jou via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 18,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.

Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.