Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Geschreven op maandag 7 juni 2021

Vos did it, Wedden dat ik blijf is gewoon leuker geworden dan Ik pleit voor jou! en die kreeg al vier sterren van mij.

Verstand op nul en pure ontspanning, daar is dit boek voor gemaakt en de uitvoering is perfect.

Wedden dat ik blijf voelde gewoon net iets meer in mijn straatje qua omgeving en personages, maar de o zo bekende humor van Vos herken je direct! Zij heeft die gave dat ze je aan het lachen kan maken met geschreven tekst. Zo beeldend, zo grappig en van die herkenbare humor die je zelf terugziet in het contact met je eigen beste vriendinnen. Misschien is dat ook wel een van haar geheime wapens, de hoofdpersoon zou je eigen beste vriendin kunnen zijn.

Ik denk dat de populariteit van alpaca’s ineens nog harder omhoog schiet na het verschijnen van dit boek. Schattig, fluffy, grappig, knuffelig en makkelijk is hoe ze worden neergezet in het boek. Wie wil deze dieren nou niet?

Titel: Wedden dat ik blijf
Auteur: Marijke Vos
 
Genre: feelgood
Aantal pagina's: 334
 
ISBN: 978 94 027 0824 0
Uitgever: HarperCollins
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 15,99

Debby leeft de droom die je zelf ook uit zou willen zien komen. Een boerderij (oké, deze moet nog opgeknapt worden), veel grond en dus ruimte voor het houden van dieren (al dan niet in nood). Voeg daar nog een sexy man aan toe en voilà, wat wil je nog meer?! Ik vond het ontzettend leuk om te lezen hoe de auteur aan het idee voor dit boek is gekomen en wie weet inspireert ze er nog wel mensen mee…

Naast humor heeft Vos ook haar vlotte schrijfstijl nog maar eens laten zien. Het boek leest als een trein en heeft genoeg situaties en wendingen om interessant te blijven. Af en toe stipt ze kort een serieuzer puntje aan maar het is duidelijk dat Wedden dat ik blijf draait om feelgood en luchtige materie. Verstand op nul en pure ontspanning, daar is dit boek voor gemaakt en de uitvoering is perfect.

Bestel Wedden dat ik blijf via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 15,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen.

Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en onverwachte verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…