De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Welkom thuis in Love Heart Lane - Christie Barlow

Geschreven op woensdag 30 maart 2022

Ik was één van de gelukkigen die Welkom thuis in Love Heart Lane al vooruit mocht lezen en ik kan je vertellen dat als je houdt van zoete feelgood, dit boek echt iets voor jou is!

Als je houdt van zoete feelgood, dan is dit boek echt iets voor jou!

Felicity keert terug naar haar geboortedorp waar ze na het instorten van de brug vast komt te zitten. Hoewel ze als één van de dorpelingen wordt beschouwd, moet ze er toch even aan wennen dat het leven in Heartcross door is gegaan zonder haar. Oók haar jeugdliefde heeft niet stilgestaan en dat is soms pijnlijk.

Hoewel Barlow een gemakkelijke en vlotte schrijfstijl heeft, had ze van mij iets minder herhaling mogen gebruiken. Ook heeft ze zich er dikwijls gemakkelijk vanaf gemaakt voor mijn gevoel, het boek is nergens echt verrassend. Felicity komt enigszins naïef over en hoewel ze niet direct met open armen wordt ontvangen door iedereen, vond ik dat ze redelijk gemakkelijk door de situaties heen fietst.

Het filmpje dat voorkomt in het boek is bijvoorbeeld een perfect onderdeel om aan te grijpen hier iets verrassends van te maken. Nu vond ik het te makkelijk en te gewoontjes om er zo’n hype van te maken. Een gemiste kans! Daarnaast zijn personages niet per se heel standvastig en houdt Barlow mysteries niet heel lang geheimzinnig waardoor er weinig spanning in het boek zit.

Titel: Welkom thuis in Love Heart Lane
Auteur: Christie Barlow
 
Genre: feelgood
Aantal pagina's: 442
 
ISBN: 978 90 245 9946 2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 
Verschenen: maart 0022
Prijs: € 19,99

Dat het verhaal erg voorspelbaar verloopt hoeft geen probleem te zijn. Wat mij betreft hadden er iets meer wendingen of spanningen in mogen zitten, maar ik denk dat iedereen die Welkom thuis in Love Heart Lane oppakt wel verwacht hoe het enigszins zal verlopen en dit ook fijn vindt.

De auteur weet goed het gemeenschapsgevoel neer te zetten, Heartcross voelt echt aan als dat dorpje waar je als lezer boven hangt en een stukje mee mag beleven met de bewoners. Ook met romantiek weet ze wel raad waardoor dit boek een absolute feelgood is. Al met al leest het boek gewoon lekker weg en is het ideaal om mee in de zon te zitten. Geen moeilijk gedoe, gewoon ontspannen lezen en wegdromen bij de avonturen van Felicity en de rest van Heartcross.

Bestel Welkom thuis in Love Heart Lane via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het eerste deel in een sprankelende nieuwe feelgoodserie van Christie Barlow over een klein dorp in Schotland.

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven.

De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell.

Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…