Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan

Wreed spel - Angela Marsons

Geschreven op woensdag 30 juni 2021

Wat een boek om van te smullen! Wreed spel vond ik zelfs nog een tikje beter dan Stille schreeuw. Het verhaal pakte me sneller en ik kon dit boek niet wegleggen.

Wat een boek om van te smullen! Ik kon het niet wegleggen.

Geniale plottwists bleven dit keer achterwege. Al vrij snel weet je als lezer hoe de vork in de steel zit wat betreft de moorden. Dat haalt wat spanning weg. Tegelijk weet Marsons wel intrigerende personages neer te zetten waardoor het geheel je toch blijft boeien. Het is te merken dat de auteur in bepaalde onderwerpen is gedoken wat waardevol is voor het boek. Deze auteur is er eentje die let op details en deze ook weer mooi uit weet laten te komen.

De verhaallijn die ernaast loopt en iets minder aan bod komt is een welkome afwisseling. Dit maakt het boek net wat interessanter en zorgt ervoor dat je meer ziet van de personages.

Titel: Wreed spel
Auteur: Angela Marsons
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 384
 
ISBN: 978 90 225 8995 3
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 19,99

Wreed spel werd logisch opgebouwd en voor mijn gevoel zat er wat meer rust in het leren kennen van de vaste personages. Het is al even geleden dat ik Stille schreeuw las en hoewel ik niet alle details over Kim Stone meer kende, bleek dit geen obstakel te zijn om zowel haar als het verhaal te volgen. Natuurlijk is het leuker om de serie op volgorde te lezen, maar je kan er dus ook voor kiezen om aan dit deel te beginnen zonder dat je Stille schreeuw hebt gelezen.

Als lezer heb ik het gevoel wat dichter bij Kim Stone te zijn gekomen met dit boek. Ik verwacht wel dat Marsons dit door zal pakken en dat het volgende deel minstens zo goed zal worden. Ik kijk er nu al naar uit!

Bestel Wreed spel via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’’

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is.

Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.