Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels

De boekenkast van … Gina Wilkinson

Geschreven op donderdag 1 juli 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Gina Wilkinson en heb eigenlijk drie banen – ik ben schrijver, ik werk ook in International Development en ik ben moeder van twee zoons (en een naaktkat met de naam Obiwan).

Waar staat jouw boekenkast?

Mijn grootste boekenkast staat in mijn kantoor aan huis, maar ik heb ook een kleinere boekenkast in mijn slaapkamer en er blijven stapels boeken opduiken op andere plaatsen…

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

Ik hou van veel verschillende genres. Een paar van mijn favoriete auteurs zijn Anne Patchett, Margaret Atwood, Barbara Kingsolver en Gabriel Garcia Marquez. Ik lees eigenlijk nooit horror.

Dit is mijn kat Obiwan voor de boekenkast. Ik ben dol op mijn Sphynx!

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

Meisje, vrouw, anders van Bernadine Evaristo. Ik kocht het omdat het de Booker Prize heeft gewonnen (een literaire prijs die elk jaar wordt uitgereikt voor de beste roman geschreven in het Engels en gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk of Ierland red.)
Ook is heel veel lezen de beste manier voor een schrijver om zijn of haar eigen werk te verbeteren. Dus waarom niet meteen de beste boeken lezen 😊

Welk boek vind jij een aanrader?

Ik heb Belcanto van Ann Patchett meerdere keren gelezen en ik vind het nog altijd geweldig. Het heeft een vleugje magisch realisme dat veel geweldige Zuid-Amerikaanse romans hebben. Ook een beetje romantiek trouwens, veel spanning, maar ook een inzicht in het tragische leven van kinderen die gedwongen werden te vechten in de oorlogen van volwassenen. Belcanto was het eerste boek van Ann Patchett dat ik las en ze is nog altijd een van mijn meest favoriete schrijvers.

Welk boek is je dierbaar?

Ik heb een collectie boeken die mijn moeder vroeger als meisje las, waaronder What Katy did van Sarah Chauncey Woolsey. Mijn moeder overleed op relatief jonge leeftijd dus deze boeken zijn heel speciaal voor mij.

Wat is of was je favoriete kinderboek?

Het is zo moeilijk om een favoriet te kiezen! Er zijn zoveel boeken die indruk op me hebben gemaakt. Als ik er echt een zou moeten kiezen, dan zou dat denk ik De Kronieken van Narnia 2 – De wereld achter de kastdeur van C.S. Lewis zijn.

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

Ik heb een exemplaar van De sterren boven Bagdad naar een van mijn goede Iraakse vrienden gestuurd om te bedanken voor de hulp bij het checken van de feiten voor het boek, maar ook voor de aanmoediging die ik kreeg en de vriendschap in de afgelopen twintig jaar.