De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten

De boekenkast van … Kim Bonefaas

Geschreven op donderdag 19 augustus 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben Kim Bonefaas, 35 jaar en woonachtig onder de rook van Rotterdam in het wonderschone Capelle a/d Ijssel. Ik hou me in het dagelijks leven voornamelijk bezig met de zorg voor mijn 3 kindjes, ik schrijf en ben momenteel bezig met mijn derde boek. Daarnaast werk ik als jeugdzorg specialist, inmiddels al bijna 12 jaar. Verder kijk ik graag een goede serie en vind ik het erg leuk om voor mijn vrienden en familie te koken.”

Waar staat jouw boekenkast?

“Een boekenkast heb ik niet… Wel heb ik boeken in dozen zitten en de boeken die ik graag lees of wil lezen, ergens voor het pakken liggen. Ik lees graag Stephen King. Thomas Olde Heuvelt vind ik ook echt fantastisch. Daarnaast heb laatst Vogeleiland gelezen van Marion Pauw, ook een leuk boek. Momenteel ben ik bezig in Rendez-vous van Esther Verhoef.”

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

“Ik lees voornamelijk (literaire) thrillers, maar hou ook van een goed romantisch verhaal of fantasy. Een brede smaak dus 🙂
Van zelfhulpboeken krijg ik doorgaans de kriebels, dat is niks voor mij.”

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

“Het laatste boek dat ik heb gekocht was van Karin Slaughter, Nachtschade. Die zag ik ergens voor een paar euro in de schappen en kon ik onmogelijk laten liggen. Ben er nog niet aan begonnen overigens.”

Het is inmiddels al jaren geleden dat ik ‘Hex’ heb gelezen, maar heb nadien niets meer gelezen dat daaraan kon tippen.

Kim Bonefaas

Welk boek vind jij een aanrader?

“Ik ben totaal weggeslagen door Hex van Thomas Olde Heuvelt. Hoe het boek is geschreven; de originaliteit, de opbouw, de schrijfstijl. Het is inmiddels al jaren geleden dat ik Hex heb gelezen, maar heb nadien niets meer gelezen dat daaraan kon tippen.

Welk boek is je dierbaar?

De jongen, de mol, de vos en het paard. Ik heb het van één van mijn dierbaarste vriendinnen gekregen en het is zo’n mooi boek. Telkens als ik het opensla en er wat uit lees, pakt het me en geeft het me op de een of andere manier zo’n troostend gevoel. Ik vind het prachtig.”

Wat is of was je favoriete kinderboek?

“Kikker en zijn vriendjes. Ik heb veel titels van de serie ontelbaar vaak voorgelezen aan mijn dochter. Ze was dol op de avonturen van de vrolijke vriendjes, we hadden zelfs handpoppen en speelden vaak het verhaal na. Hele leuke boeken met een diepere boodschap, echt een aanrader.”

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

“Toevallig ook De jongen, de mol, de vos en het paard. Ik gaf het boek aan een andere vriendin voor haar verjaardag. Met als reden dat ik het natuurlijk zelf zo’n ontzettend mooi boek vind.”

Nieuwsgierig naar de boeken van Kim Bonefaas? Julia Jonkers en Goud & Lavijn zijn al verschenen. Haar derde boek is onderweg.