De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels
19% kans op geluk Yvanka van der Zwaan
De regels van Floor- Nooit ... Marjon Hoffman
Livestream Buddy Tegenbosch
Alles wat ik vinden wil Nicole Deese
Vinnige zeemeerminnen Sibéal Pounder
The Glittering Court Richelle Mead
Spekkie en Sproet en de gro... Vivian den Hollander
Van het hart Inge van der Krabben
Skoftig Marleen Hartog
De sleutel Kathryn Hughes
Bijenboek Charotte Milner
Heksenweek Kaye Umansky
Help! Een klas zonder meester Ilona de Lange

De boekenkast van … Manon Sikkel

Geschreven op donderdag 3 juni 2021

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben kinderboekenschrijfster (Geheim agent oma, Elvis Watt, IzzyLove) en sinds 2019 ook kinderboekenambassadeur.

Waar staat jouw boekenkast?

Ik heb er heel veel. Een in de woonkamer, twee in de studeerkamer, een in de logeerkamer en nog een paar her en der in huis.

Welke genres lees je graag en welke juist niet?

Sinds ik kinderboeken schrijf lees ik eigenlijk nooit meer fictie. Dat voelt tegenwoordig als werk. Gelukkig heb ik in de tijd dat ik literatuurwetenschap studeerde heel veel gelezen. Genoeg om de rest van mijn leven op te teren. Ik lees wel kinderboeken van collega’s, uit nieuwsgierigheid, en heel veel non fictie, maar alleen in het Engels.

Wat is je laatste aanwinst en waarom kocht je dit boek?

The Deficit Myth: Modern Monetary Theory. Ik kocht het omdat ik eigenlijk weinig van macro economie weet en dit boek kreeg goede recensies in The Guardian.

Welk boek vind jij een aanrader?

Ik weet niet of ik de juiste persoon ben om dat aan te vragen. Ik lees zulke malle boeken. Maar The Snowball, over het leven van Warren Buffett vind ik behoorlijk goed. Maar dan moet je wel van beleggen houden 🙂
The Parisians vind ik ook een aanrader, maar dan moet je weer erg van geschiedenis en van de stad Parijs houden. Of wacht ik weet het al: Longitude: The True Story of a Lone Genius Who Solved the Greatest Scientific Problem of His Time. Dat is echt het beste boek dat ik in jaren las. Over de uitvinding van het horloge.

Welk boek is je dierbaar?

Ik hou erg van Alleen op de Wereld. Omdat mijn vader me dat voorlas toen ik kind was. Heb ik fijne herinneringen aan hoewel ik het niet meer om doorheen te komen vind qua ouderwets taalgebruik nu. Maar qua verhaal blijft het wel mijn favoriet. Lekker zielig.

Wat is of was je favoriete kinderboek?

Ik ben groot van van Eloise. Briljant verhaal, leuke tekeningen. En ik vind Dr. Seuss, Oh the Places You’ll go zo mooi, dat kan ik wel elke dag lezen. Maar nooit zonder te huilen 🙂

Welk boek heb je recentelijk nog cadeau gedaan en aan wie gaf je dit?

Ik heb mijn jeugdvriendin van het gymnasium na veertig jaar herontdekt. Ze is hoofd iets chemisch bij Jansen, die van het vaccin. Maar ze droomt over iets anders doen. Toen heb ik haar De huisarts die liever stukadoor was gegeven. Ik heb het zelf geschreven, jaren geleden. Interviews met mensen die van beroep veranderden. En aan een vriend heb ik Comment de parler des livres qu’on n’a pas lu gegeven. Vond ik een grappige titel.