De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron

999 vragen aan jezelf - Jaarboek

Geschreven op woensdag 1 december 2021

Ben je nog op zoek naar een cadeau? Voor een verjaardag, de feestdagen of gewoon zomaar? Dan is het jaarboek 999 vragen aan jezelf wel een aanrader! Het is een soort dagboek, maar dan simpeler. De vragen zijn al gesteld, je hoeft alleen maar na te denken over het afgelopen jaar en de antwoorden te geven.

Met dit cadeautje geef je niet alleen een fysiek boek cadeau, je geeft iets waarmee herinneringen bewaard kunnen worden.

Open vragen worden afgewisseld met multiple choice en ook zijn er een soort diagrammen die je in kunt kleuren. Die laatste zijn niet zo aan mij besteed, dus die vragen sloeg ik over. Door al die afwisseling voelt het niet als een opgave om de vragen te beantwoorden. De meeste moeite gaat zitten in het goed nadenken over het afgelopen jaar.

Op de achterflap staat dat je je vrij moet voelen om toelichting te geven daar waar jij dat wilt of nodig vindt. Dat is ook wel leuk om net een wat duidelijker beeld te krijgen, want over een tijdje weet je je al die gebeurtenissen niet meer zo goed voor de geest te halen als nu. Ik miste daarom wel af en toe wat ruimte voor deze toelichting. Ik krabbelde het er nu her en der maar een beetje tussen.

Wel prettig is de goede kwaliteit van het boek. Het papier is stevig genoeg waardoor het niet snel scheurt. Erg prettig want het is toch een invulboek waardoor het toch iets meer te lijden heeft dan een leesboek.

Titel: 999 vragen aan jezelf
Auteur: Jaarboek
 
Genre: invulboek
Aantal pagina's: 224
 
ISBN: 978 90 453 2676 4
Uitgever: MUS Creatief
 
Verschenen: oktober 2021
Prijs: onbekend

De diversiteit van de vragen sprak mij ook aan. Soms gaat het echt wat dieper en wil je ook graag een wat uitgebreider antwoord geven, terwijl andere keren de vragen of opties om aan te kruisen heel luchtig zijn. Dat maakt dat degene die het boek invult zelf in de hand heeft welke kant dit boek op gaat. Je beslist zelf hoeveel je kwijt wilt en ook wanneer en hoe lang je de tijd neemt om de vragen te beantwoorden.

Het boek is leuk en gemakkelijk om in te vullen en ik kan me voorstellen dat het over een paar jaar heel leuk is om terug te lezen hoe ik dit jaar beleefd heb. Met dit cadeautje geef je niet alleen een fysiek boek cadeau, je geeft iets waarmee herinneringen bewaard kunnen worden. Waardevol!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Welkom in het 999 vragen aan jezelf jaarboek. Dit boek staat bomvol vragen over jezelf over het jaar dat achter je ligt. Het puilt uit met vragen over alle aspecten van je dagelijks leven in het afgelopen jaar: wat je hebt gedaan, wat je dacht, wie je zag, wat je vond, wat je voelde en wat je wilde – en we laten je ook nog even vooruitblikken naar het jaar dat voor je ligt.

Er zijn open vragen, ja/nee-vragen, tweekeuze-dilemma’s, vragen je alleen met een cijfer kunt beantwoorden, meerkeuzevragen & cijferschalen. Er is maar één regel: je moet antwoorden.

Voel je vrij om waar nodig bij antwoorden toelichting te geven in de kantlijn. MUS zal elk jaar een nieuwe editie van dit boek uitbrengen – maar de edities zijn tijdloos en je kunt elke versie elk jaar gebruiken.

Je kunt in principe op elk moment in het jaar starten en je ‘boek’-jaar afsluiten wanneer jij dat wilt. Het 999 vragen aan jezelf jaarboek is een onwijs leuk cadeau om te geven en om te krijgen. Vul elk jaar een jaarboek in en je maakt een geweldig, persoonlijk naslagwerk over jouw leven!