Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan

De ALLES wat je worden wil machine - Kees de Boer

Geschreven op maandag 4 oktober 2021

In De ALLES wat je worden wil machine kan alles! Het enige dat je nodig hebt is fantasie. Dat sluit dus perfect aan bij de doelgroep… Dromen over wat je later zou willen worden, daar heb je helemaal geen grenzen voor nodig toch?

Ik ben er van overtuigd dat je de leukste gesprekken krijgt met kinderen over beroepen (of combinatie-beroepen...) naar aanleiding van dit boek.

Tom en Emma hebben groot gelijk wanneer ze bedenken dat er toch geen enkele reden is waarom je maar voor één beroep zou mogen kiezen. Zonder problemen zorgen ze ervoor dat hun machine hen verandert in iemand met wel twee beroepen. Wat dacht je van bak-kapper? Of circus-brandweervrouw? Al is diepzeeduiker-stratenmaker misschien wat minder handig aan de boze vissen te zien…

Titel: De ALLES wat je worden wil machine
Auteur: Kees de Boer
 
Genre: prentenboek
Aantal pagina's: 32
 
ISBN: 978 90 216 8180 1
Uitgever: Ploegsma
 
Verschenen: september 2021
Prijs: € 15,99

Dit boek draait meer om de illustraties dan om de tekst. Deze zijn zijn kleurrijk, vrolijk en spreken tot de verbeelding. Ze nodigen uit om de fantasie te gebruiken en niets van wat je ziet is gek. Tom en Emma zullen kinderen aanspreken omdat het hun eigen vriendjes zouden kunnen zijn.

De tekst is vrij simpel, maar grappig. Ook duidelijk minder aanwezig dan de illustraties, maar dat is geen enkel probleem. Je leest alles wat je weten moet en kan daaromheen nog van alles fantaseren. Dat maakt het boek naar mijn idee ook leuk voor een hele brede doelgroep, juist omdat je er samen met kinderen zelf nog zoveel mee kunt. Ik ben er van overtuigd dat je de leukste gesprekken krijgt met kinderen over beroepen (of combinatie-beroepen…) naar aanleiding van dit boek.

Bestel De ALLES wat je worden wil machine via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 15,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Tom en Emma hebben een heel bijzondere machine gebouwd: een alles-wat-je-worden-wil-machine. Wat een uitvinding!

Tom gaat erin, Emma toetst een beroep in en hop! de machine spuugt Tom uit als bakker. Maar waarom zou je eigenlijk niet twee beroepen tegelijk kunnen hebben? Geen probleem voor de machine!

Met één druk op de knop verandert Tom in een bak-kapper en Emma in een circus-brandweervrouw. Zo proberen ze de gekste beroepen uit, totdat…