Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

De bedrogene - Kiera Cass

Geschreven op zondag 25 juli 2021

Eindelijk is daar het vervolg op De beminde! En Cass heeft me zeker niet teleurgesteld met dit vervolg. De bedrogene is zelfs beter dan het eerste deel van dit tweeluik!

Cass heeft me zeker niet teleurgesteld met dit vervolg. 'De bedrogene' is zelfs beter dan het eerste deel van dit tweeluik!

Waar ik De beminde pas op stoom vond komen na de eerste helft van het boek, pakte De bedrogene mij direct. Het boek begint met een korte terugblik zodat je geheugen weer wat opgefrist wordt. Heel fijn! Deze had wat mij betreft zelfs nog iets uitgebreider gemogen want ik had toch even moeite om bepaalde personages weer te plaatsen.

In dit boek gebeurt van alles en had ik nergens het gevoel dat ik puur opvulling van het verhaal zat te lezen. Hollis ontwikkelt zich en Cass weet het verhaal fantastisch uit te rollen. Waar je aan het eind van De beminde met open mond blijft zitten en niet weet of je überhaupt wel aan het tweede boek wilt beginnen, kan ik je verzekeren dat het absoluut de moeite waard is.

De bedrogene vond ik een stuk minder ingewikkeld qua personages en verhaallijn, terwijl er naar mijn idee meer gebeurt. Ook hebben de personages in dit boek wat meer ruimte om zich te laten zien, wat een warme sfeer creëert. De nieuwe familie van Hollis die haar vol liefde verwelkomen en zelfs neef Etan die langzaam toe moet geven dat Hollis ook goede kanten heeft.

Titel: De bedrogene
Auteur: Kiera Cass
 
Genre: young adult
Aantal pagina's: 252
 
ISBN: 978 90 003 7184 6
Uitgever: Best of YA
 
Verschenen: juni 2021

De spanning in het verhaal is goed in balans, je wilt verder blijven lezen. Hoewel verschillende situaties vrij voorspelbaar zijn, weet Cass je op andere momenten goed te verrassen. Ook de vlotte schrijfstijl van de auteur zorgt voor leesgenot. Ik las het boek dan ook in een ruk uit.

Zoek je een sprookjesachtig verhaal? Wil je wegdromen in een koninkrijk hier ver vandaan? Lezen over een moedige en sterke vrouw? Dan heb je gevonden wat je zoekt. Wat mij betreft is dit tweeluik, en dan vooral De bedrogene, een echte aanrader!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte.

De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt.

Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen?

De bedrogene is het sprookjesachtige verhaal dat begint waar De beminde eindigde.