999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett

De beste juf van de hele wereld - Manon Sikkel

Geschreven op donderdag 28 oktober 2021

Helena en ik waren super enthousiast over De beste school van de hele wereld dus natuurlijk sprongen we een gat in de lucht toen bleek dat er een vervolg op kwam. Dit bleek geheel terecht want ook De beste juf van de hele wereld is weer een ontzettend leuk boek geworden!

Juf Patries is werkelijk een heerlijk personage. Lekker overdreven en tijdens het voorlezen heerlijk om om als typetje neer te zetten.

Sikkel heeft een aantal personages toegevoegd in dit tweede deel over de beste school van de hele wereld. Hierdoor is er een iets andere dynamiek en ligt de focus minder op juf Rachida, Marie en Jack. De auteur heeft dit wel zo weten te doen dat het alleen maar een toevoeging is gebleken. Het verhaal is zeer geslaagd terwijl het toch weer een heel ander avontuur is dan deze drie personages in De beste school van de hele wereld beleefden.

Juf Patries is werkelijk een heerlijk personage. Lekker overdreven en tijdens het voorlezen heerlijk om om als typetje neer te zetten. Het enige dat we wel jammer vonden is dat zij aan het begin van het boek op een bepaalde manier wordt neergezet, terwijl aan het eind de boel weer een beetje wordt gladgestreken.

Ook dit deel is weer zeer geschikt voor kinderen die lezen normaal gesproken misschien niet zo leuk vinden. De opmaak is speels. De tekst is soms in kleinere delen opgeknipt, af en toe een stukje toneellezen tussendoor en Sikkel heeft er wederom een enorme dosis humor aan toegevoegd.

Titel: De beste juf van de hele wereld
Auteur: Manon Sikkel
Illustrator: Marja Meijer
 
Genre: kinderboek (AVI M5)
Aantal pagina's: 162
 
ISBN: 978 90 487 4159 5
Uitgever: Zwijsen
 
Verschenen: september 2021
Prijs: € 14,99

Ook het moderne vloggen, wat juf Patries doet, zal in de smaak vallen denk ik. Helena vond als enige nadeel dat Sikkel af en toe een beetje in herhaling valt. Dan wordt er iets verteld wat even daarvoor ook al aan  bod was geweest. Maar wellicht viel dat ons ook vooral op omdat we het boek in een keer achter elkaar door hebben uitgelezen…

Meijer heeft daarnaast weer geweldige illustraties voor dit boek gemaakt. Cool, herkenbaar, vlot, speels. Meijer en Sikkel vullen elkaar heel goed aan en zetten dezelfde sfeer neer.

Bestel De beste juf van de hele wereld via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 14,99 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

De beste juf van de hele wereld is een supergrappige graphic novel over Marie en Jack die op de beste school van de hele wereld zitten. Een school midden in het bos. Buitenspelen zoveel ze willen. Pizza’s bestellen met een goudkleurig kaartje. En superlieve juf Rachida. Een juf die het niet erg vindt als de la van Marie een rommeltje is of als Jack zijn potloden alweer kwijt is.

Maar dan komt er nieuws van de Domorenschool in Beekjesdal. Hun juf, Patries, is een bekende vlogger geworden. En die wil niets liever dan de prijs winnen van beste juf van de hele wereld. Maar er kan er natuurlijk maar één de beste zijn …