Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

De heks in mij - Loes den Hollander

Geschreven op vrijdag 28 oktober 2022

Hoe het mogelijk is weet ik niet, maar De heks in mij is mijn allereerste kennismaking met het werk van Loes den Hollander. Ik kan dit boek dan ook niet vergelijken met ander werk van haar.

Den Hollander weet diepe en donkere krochten van de mens aan te boren en enige twijfel zaaien over hoe ver mensen in werkelijkheid kunnen gaan.

Wat mij direct opviel is haar schrijfstijl. Het kwam een beetje zakelijk op me over. Met korte zinnen lees je over de personages en de gebeurtenissen, maar ik miste het gevoel dat mij het verhaal in zoog. De stijl is daarnaast ook heel vlot, ik vloog door het boek heen waardoor ik het in een dag of twee uitgelezen had. Door de psychologische inslag en deze vlotte schrijfstijl is het ook heel gemakkelijk om aan het verhaal te blijven hangen en iedere keer toch nog een paar bladzijdes extra te lezen. Je wilt immers toch graag weten hoe het zit.

Dat psychologische spel heeft een hele grote rol in het boek en dat is ook precies wat het verhaal nog interessant maakt. Zowel Kaia, Jill en Wiesje hebben ieder hun eigen agenda, hun eigen geheimen en ook hun eigen gedachtengangen. Den Hollander weet je in ieder van hen heel mooi mee te nemen. Alsof je bij ieder personage laagje voor laagje afpelt en er steeds weer iets anders tevoorschijn komt.

Titel: De heks in mij
Auteur: Loes den Hollander
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 300
 
ISBN: 978 94 610 9697 5
Uitgever: De Crime Compagnie
 
Verschenen: oktober 2022

Dit is dan ook wel wat het boek overeind heeft gehouden want nergens werd het echt spannend. Het zal toeval zijn maar geen enkele wending heeft mij helaas kunnen verrassen, vele dingen waren al vrij snel duidelijk en zelfs de enkele twijfel die ik heb gevoeld werd al snel weggenomen doordat je vrijwel direct het antwoord aangeleverd kreeg.

Uiteindelijk bleef er toch een beetje een naargeestig gevoel bij me hangen toen ik heb boek dichtsloeg. Den Hollander weet diepe en donkere krochten van de mens aan te boren en enige twijfel zaaien over hoe ver mensen in werkelijkheid kunnen gaan. Dat is zeker knap gedaan.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus.

Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt.