Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels
19% kans op geluk Yvanka van der Zwaan
De regels van Floor- Nooit ... Marjon Hoffman
Livestream Buddy Tegenbosch
Alles wat ik vinden wil Nicole Deese
Vinnige zeemeerminnen Sibéal Pounder
The Glittering Court Richelle Mead
Spekkie en Sproet en de gro... Vivian den Hollander
Van het hart Inge van der Krabben
Skoftig Marleen Hartog
De sleutel Kathryn Hughes
Bijenboek Charotte Milner
Heksenweek Kaye Umansky
Help! Een klas zonder meester Ilona de Lange
De droom van de bibliotheca... Kim Vogel Sawyer
Het dubbele geheim van de f... Sandrine Destombes
Dicht, een klein verhaal Karin Ramaker
De baas Vi Keeland
Het lied van mij en jou J.D. Barrett
Wolfie Andy Harkness
De crèche Elle van Rijn
De bibliotheek van Parijs Janet Skeslien Charles

De Puzzelman - Nadine Matheson

Geschreven op dinsdag 4 mei 2021

Ik ben dol op dit soort series. De Puzzelman is het eerste deel in de Anjelica Henley serie en dit boek deed me denken aan de Sam Porter trilogie van J.D. Barker en de serie boeken van Helen Fields over Luc Callanagh en Ava Turner (Perfecte resten en Perfecte prooi).

Ik heb me in het boek vastgebeten en wilde het niet wegleggen. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

In De Puzzelman hebben we te maken met een slimme en gewiekste seriemoordenaar. Hij zit echter vast wanneer er weer lichamen worden gevonden die vermoord lijken te zijn op dezelfde manier als hij deed. Zit De Puzzelman hierachter of is er een nieuwe verknipte moordenaar bezig?

Henley is de inspecteur die het onderzoek leidt én al eerder met De Puzzelman te maken heeft gehad. Ramouter heeft zijn opleiding bijna afgerond en komt nu onder de hoede van Henley.
Matheson geeft heel goed een kijkje in hun privéleven zonder dat dit de aandacht afleidt van de moordzaak. Tegelijk geeft dit deze twee personages en het verhaal diepgang. Het verhaal krijgt een bepaalde gelaagdheid mee, waardoor Matheson verschillende mogelijke verhaallijnen voor de toekomst creëert. Het maakt Henley en Ramouter tevens menselijker en zorgt ervoor dat je met hen meeleeft.

De auteur is soms behoorlijk specifiek en luguber, iets waar je wel tegen moet kunnen. En hoewel ze dit verhaal heel stevig neer heeft weten te zetten, zijn er toch nog een paar losse eindjes. Ik verwacht dat er een aantal punten alsnog duidelijk zullen worden in een volgend deel, maar of daar alle antwoorden in te vinden zullen zijn is de vraag.

Titel: De Puzzelman
Auteur: Nadine Matheson
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 430
 
ISBN: 978 94 027 0655 0
Uitgever: HarperCollins
 
Verschenen: januari 2021
Prijs: € 21,99

Uiteindelijk had het verhaal nog iets fijner geschuurd mogen worden, het voelt nog een beetje ruw. Soms zijn er details waar naar mijn idee wat te weinig mee wordt gedaan. Als het Matheson lukt om in het volgende boek dit soort dingetjes net iets gestroomlijnder te verwerken, dan tilt ze haar boeken gegarandeerd naar een nog hoger niveau.

Het boek is spannend tot de laatste bladzijde. Hoewel niet elke wending heel verrassend is, is de moordenaar onvoorspelbaar. Daardoor heb je alsnog het gevoel dat alles mogelijk is. Ik heb me in het boek vastgebeten en wilde het niet wegleggen. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

Bestel De Puzzelman via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 21,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het menselijk lichaam is een prachtige puzzel, uniek in zijn precisie en zijn gecoördineerde perfectie!

De Puzzelman houdt meer van puzzels dan van wat dan ook. Maar een perfecte puzzel is er een die is opgesplitst in zijn afzonderlijke delen. Dit is de enige manier waarop hij de ware schoonheid ziet, door elk onderdeel apart te bekijken. Handen, voeten, benen, armen, hoofden. En zoiets moois moet worden verspreid, toch? Het liefst overal in de stad…

Word jij zijn volgende slachtoffer?

Als er lichaamsdelen nabij de Theems worden gevonden in de Londense wijk Deptford, wordt inspecteur Anjelica Henley van de Serial Crime Unit op de zaak gezet. De aanwijzingen doen haar denken aan het werk van Peter Olivier, beter bekend als De Puzzelman, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zijn daden. Zijn methode was gruwelijk. Hij deelde zijn slachtoffers op in stukken: hoofd, benen, armen, handen en voeten.