Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman

De Puzzelman - Nadine Matheson

Geschreven op dinsdag 4 mei 2021

Ik ben dol op dit soort series. De Puzzelman is het eerste deel in de Anjelica Henley serie en dit boek deed me denken aan de Sam Porter trilogie van J.D. Barker en de serie boeken van Helen Fields over Luc Callanagh en Ava Turner (Perfecte resten en Perfecte prooi).

Ik heb me in het boek vastgebeten en wilde het niet wegleggen. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

In De Puzzelman hebben we te maken met een slimme en gewiekste seriemoordenaar. Hij zit echter vast wanneer er weer lichamen worden gevonden die vermoord lijken te zijn op dezelfde manier als hij deed. Zit De Puzzelman hierachter of is er een nieuwe verknipte moordenaar bezig?

Henley is de inspecteur die het onderzoek leidt én al eerder met De Puzzelman te maken heeft gehad. Ramouter heeft zijn opleiding bijna afgerond en komt nu onder de hoede van Henley.
Matheson geeft heel goed een kijkje in hun privéleven zonder dat dit de aandacht afleidt van de moordzaak. Tegelijk geeft dit deze twee personages en het verhaal diepgang. Het verhaal krijgt een bepaalde gelaagdheid mee, waardoor Matheson verschillende mogelijke verhaallijnen voor de toekomst creëert. Het maakt Henley en Ramouter tevens menselijker en zorgt ervoor dat je met hen meeleeft.

De auteur is soms behoorlijk specifiek en luguber, iets waar je wel tegen moet kunnen. En hoewel ze dit verhaal heel stevig neer heeft weten te zetten, zijn er toch nog een paar losse eindjes. Ik verwacht dat er een aantal punten alsnog duidelijk zullen worden in een volgend deel, maar of daar alle antwoorden in te vinden zullen zijn is de vraag.

Titel: De Puzzelman
Auteur: Nadine Matheson
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 430
 
ISBN: 978 94 027 0655 0
Uitgever: HarperCollins
 
Verschenen: januari 2021
Prijs: € 21,99

Uiteindelijk had het verhaal nog iets fijner geschuurd mogen worden, het voelt nog een beetje ruw. Soms zijn er details waar naar mijn idee wat te weinig mee wordt gedaan. Als het Matheson lukt om in het volgende boek dit soort dingetjes net iets gestroomlijnder te verwerken, dan tilt ze haar boeken gegarandeerd naar een nog hoger niveau.

Het boek is spannend tot de laatste bladzijde. Hoewel niet elke wending heel verrassend is, is de moordenaar onvoorspelbaar. Daardoor heb je alsnog het gevoel dat alles mogelijk is. Ik heb me in het boek vastgebeten en wilde het niet wegleggen. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

Bestel De Puzzelman via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 21,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het menselijk lichaam is een prachtige puzzel, uniek in zijn precisie en zijn gecoördineerde perfectie!

De Puzzelman houdt meer van puzzels dan van wat dan ook. Maar een perfecte puzzel is er een die is opgesplitst in zijn afzonderlijke delen. Dit is de enige manier waarop hij de ware schoonheid ziet, door elk onderdeel apart te bekijken. Handen, voeten, benen, armen, hoofden. En zoiets moois moet worden verspreid, toch? Het liefst overal in de stad…

Word jij zijn volgende slachtoffer?

Als er lichaamsdelen nabij de Theems worden gevonden in de Londense wijk Deptford, wordt inspecteur Anjelica Henley van de Serial Crime Unit op de zaak gezet. De aanwijzingen doen haar denken aan het werk van Peter Olivier, beter bekend als De Puzzelman, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zijn daden. Zijn methode was gruwelijk. Hij deelde zijn slachtoffers op in stukken: hoofd, benen, armen, handen en voeten.