Van zowel de boeken als de serie zijn Helena en ik al een tijdje fan. Deze twee lijken ook subtiel te worden samengevoegd door bijvoorbeeld het noemen van de titel De regels van Floor op de cover en de ietwat andere volledige titel van het boek. Toch vind ik Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen! wel wat aan de lange kant voor een titel. Floor breekt de regels of Floor breekt door klinken net iets lekkerder maar ik begrijp dat er gekozen is voor wat meer eenheid tussen de serie en de boeken.
In dit soort hoofdstukken is het weer genieten van de bekende humor die Hoffman gebruikt in de verhalen over Floor.

Wat me stoorde in het boek is dat de broer van Floor, Kees, niet vies is van het woord ‘fakking’. Dat roept hij meerdere keren door de verhalen heen terwijl ik dit geen tof woord vind om te normaliseren. Maar goed, het is natuurlijk heel persoonlijk of je dit een ding vindt.
Verder had ik ook een beetje moeite met de verhalen over de invalmeester met tics en de jongen met epilepsie waar wat gek over werd gedaan.
Nu snap ik dingen worden uitvergroot en je het niet al te serieus moet nemen, maar omdat ik in het dagelijks leven veel te maken heb met kinderen en jongeren met epilepsie en/of tics trek ik me dit toch iets meer aan.
Auteur: Marjon Hoffman
Illustrator: Georgien Overwater
Genre: kinderboek (8+)
Aantal pagina's: 154
ISBN: 978 90 216 8153 5
Uitgever: Ploegsma
Verschenen: april 2021
Gelukkig zaten er ook weer ontzettend leuke hoofdstukken tussen. Zo heb ik bijvoorbeeld erg moeten lachen om regel vier, over Meubelandia en om de oude vlam van de moeder van Floor. Helena’s favoriet tot nu toe is het hoofdstuk over Kees waarin hij zegt liever te werken dan naar school te gaan. In dit soort hoofdstukken is het weer genieten van de bekende humor die Hoffman gebruikt in de verhalen over Floor.
Overwater verzorgt weer de bekende grappige plaatjes tussen de verhalen door. Deze geven het boek een speelse en coole uitstraling.