De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

De verloren jongen - Chantal van Mierlo

Geschreven op vrijdag 4 maart 2022

Een thriller serie van Nederlandse bodem, dat maakte mij erg nieuwsgierig!
Van Mierlo maakt een goed begin, een nogal toegetakeld lichaam wordt aangetroffen en direct zit je als lezer in deze zaak. De zaak wordt trouwens niet minder gruwelijk naarmate het verhaal vordert dus wees gewaarschuwd…

Tijdens het einde wist Van Mierlo mij goed bij de lurven te grijpen. Dat was het moment waarop ze mij bewees dat ze echt spannende situaties neer kan zetten waarbij je het boek niet meer weg wilt leggen.

Dat Julia wordt ingeschakeld om een profiel van een dader te maken geeft een interessante invalshoek. De nadruk ligt op de dader nog zonder te weten wie dat is. Wel zorgt dit ervoor dat je je minder betrokken voelt bij de slachtoffers. Sowieso lees je het verhaal nogal eenzijdig. Het draait enkel om Julia en haar gedachten en ervaringen. De zaak voelt daarom soms een beetje als bijzaak waardoor ik wel wat spanning gemist heb.

Van Mierlo weet met Julia Menken een interessant personage neer te zetten. Iemand die zeker de potentie heeft om een serie omheen te bouwen. Ik hoop wel dat de privé omstandigheden van Julia iets minder alle kanten op gaan in het volgende deel en dat de zaak niet weer onder zal sneeuwen. Dat gezegd hebbende wil ik wel benoemen dat Van Mierlo gedurfde keuzes weet te maken. Daar hou ik van want dan weet je nooit zeker welke kant een verhaal op kan gaan. Dat biedt dan ook zeker een hoop potentie voor de volgende delen!

Titel: De verloren jongen
Auteur: Chantal van Mierlo
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 372
 
ISBN: 978 94 610 9596 1
Uitgever: De Crime Compagnie
 
Verschenen: januari 0013
Prijs: € 7,99

De emoties in het verhaal miste ik een beetje, zelfs op het einde wordt er vrij neutraal geschreven ondanks de spannende en heftige situaties. Sowieso blijft Julia redelijk op de vlakte, mede door haar eigen trauma’s.
Tijdens het einde wist Van Mierlo mij goed bij de lurven te grijpen. Dat was het moment waarop ze mij bewees dat ze echt spannende situaties neer kan zetten waarbij je het boek niet meer weg wilt leggen.

Het tweede deel uit de Julia Menken serie, De laatste vrouw, verschijnt deze maand al! Eén tip, lees de flaptekst hiervan nog niet als je De verloren jongen nog niet gelezen hebt. De flaptekst geeft misschien net wat teveel weg als je dit deel nog moet lezen…

Bestel De verloren jongen via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 7,99 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen.

Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?