Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

De zon, de zee en de sterren - Iulia Bochis

Geschreven op maandag 19 september 2022

Dit boek deed me denken aan Grote Panda & Kleine Draak en De jongen, de mol, de vos en het paard, maar tegelijkertijd is het toch ook wel weer een heel ander boek. Net als de genoemde titels bevat De zon, de zee en de sterren (wijze) uitspraken waar je je gedachten over laat gaan én is het een boek dat zeer geschikt is om cadeau te doen aan iemand. En toch vielen de uitspraken voor mij misschien toch net in een andere categorie. Daarnaast staat het boek vol met inspirerende en rustgevende illustraties.

Dit boek pak je steeds weer even op om te mijmeren over inspirerende boodschappen en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Natuurlijk doet niet iedere uitspraak iets met mij, dat kan je ook niet verwachten. Tijdens het bladeren laat je je gevoel over de tekst en illustraties gaan waarna je direct merkt wat je aanspreekt. Sommigen zijn erg verbonden met een gevoel van kracht en hoe goed het is om door te gaan, ook als je niet weet wat je te wachten staat. Anderen richten zich juist meer op het nu en geven niet per se een hoopvolle boodschap. Deze uitspraken laten je simpelweg nadenken over het nu. Daarnaast is het volgens mij ook juist goed om eens gewoon te voelen en het ook toe te laten wanneer dit een minder optimistisch gevoel is. Ook dat mag er zijn.

Titel: De zon, de zee en de sterren
Auteur: Iulia Bochis
 
Genre: mindfulness
Aantal pagina's: 128
 
ISBN: 978 94 640 4194 1
Uitgever: Fontaine Uitgevers
 
Verschenen: september 0022

Dat gezegd hebbende is De zon, de zee en de sterren vooral een optimistisch boek. Door de hoopvolle citaten maar ook door een positieve ‘vibe’ welke ik niet goed uit kan leggen. Ook de illustraties geven zoals gezegd een soort kalmte weer waardoor deze volledig passen bij de teksten en het nemen van een moment voor jezelf, om even stil te staan bij het verleden, he heden en de toekomst.

Dit boek is er niet eentje om snel uit te lezen en weer weg te leggen. Dit boek pak je steeds weer even op om te mijmeren over inspirerende boodschappen en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Voor liefhebbers van Grote Panda & Kleine Draak, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt en De jongen, de mol, de vos en het paard.

Dit boek is een ‘dankjewel’, een ‘je kunt het’ of een ‘ik denk aan je’.

De zon, de zee en de sterren is een prachtig fullcolour geïllustreerd boek, dat oude wijsheden combineert met prachtige en tot nadenken stemmende illustraties. Door middel van gedichten en inspirerende citaten van over de hele wereld, vertelt illustrator Iulia Bochis het verhaal van persoonlijke groei, genezing en liefde, gebaseerd op de woorden van filosofen, romanschrijvers en dichters. Laat je door de seizoenen meevoeren door de prachtige illustraties.