De zon, de zee en de sterren Iulia Bochis
Ik ben niet vermist Kashelle Gourley
Hoor je mij? Caja Cazemier en Martine Le...
De droomfabriek Gerwin van der Werf
Veilig door het eerste jaar Beatrijs Smulders
Ontploffende kevers en opbl... Tracey Turner
Perfecte moord Helen Fields
Beer zoekt een beste vriend Peter Horáček
Wildflower Summer 1, In jou... Kelly Moran
Heksenwinkel Kaye Umansky
Unlock! Jason Ward en Cyril Demaegd
Moordspel Erna Barth
Kijk niet achterom Joshilyn Jackson
De onbekende man Chantal van Mierlo
Veilig bevallen Beatrijs Smulders
Gegijzeld Clare Mackintosh
De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano

De zon, de zee en de sterren - Iulia Bochis

Geschreven op maandag 19 september 2022

Dit boek deed me denken aan Grote Panda & Kleine Draak en De jongen, de mol, de vos en het paard, maar tegelijkertijd is het toch ook wel weer een heel ander boek. Net als de genoemde titels bevat De zon, de zee en de sterren (wijze) uitspraken waar je je gedachten over laat gaan én is het een boek dat zeer geschikt is om cadeau te doen aan iemand. En toch vielen de uitspraken voor mij misschien toch net in een andere categorie. Daarnaast staat het boek vol met inspirerende en rustgevende illustraties.

Dit boek pak je steeds weer even op om te mijmeren over inspirerende boodschappen en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Natuurlijk doet niet iedere uitspraak iets met mij, dat kan je ook niet verwachten. Tijdens het bladeren laat je je gevoel over de tekst en illustraties gaan waarna je direct merkt wat je aanspreekt. Sommigen zijn erg verbonden met een gevoel van kracht en hoe goed het is om door te gaan, ook als je niet weet wat je te wachten staat. Anderen richten zich juist meer op het nu en geven niet per se een hoopvolle boodschap. Deze uitspraken laten je simpelweg nadenken over het nu. Daarnaast is het volgens mij ook juist goed om eens gewoon te voelen en het ook toe te laten wanneer dit een minder optimistisch gevoel is. Ook dat mag er zijn.

Titel: De zon, de zee en de sterren
Auteur: Iulia Bochis
 
Genre: mindfulness
Aantal pagina's: 128
 
ISBN: 978 94 640 4194 1
Uitgever: Fontaine Uitgevers
 
Verschenen: september 0022
Prijs: onbekend

Dat gezegd hebbende is De zon, de zee en de sterren vooral een optimistisch boek. Door de hoopvolle citaten maar ook door een positieve ‘vibe’ welke ik niet goed uit kan leggen. Ook de illustraties geven zoals gezegd een soort kalmte weer waardoor deze volledig passen bij de teksten en het nemen van een moment voor jezelf, om even stil te staan bij het verleden, he heden en de toekomst.

Dit boek is er niet eentje om snel uit te lezen en weer weg te leggen. Dit boek pak je steeds weer even op om te mijmeren over inspirerende boodschappen en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Voor liefhebbers van Grote Panda & Kleine Draak, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt en De jongen, de mol, de vos en het paard.

Dit boek is een ‘dankjewel’, een ‘je kunt het’ of een ‘ik denk aan je’.

De zon, de zee en de sterren is een prachtig fullcolour geïllustreerd boek, dat oude wijsheden combineert met prachtige en tot nadenken stemmende illustraties. Door middel van gedichten en inspirerende citaten van over de hele wereld, vertelt illustrator Iulia Bochis het verhaal van persoonlijke groei, genezing en liefde, gebaseerd op de woorden van filosofen, romanschrijvers en dichters. Laat je door de seizoenen meevoeren door de prachtige illustraties.