Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Dit heb je verdiend - Carla Kovach

Geschreven op dinsdag 1 december 2020

Waar Stil maar wat kabbelde en uiteindelijk afsloot met een razend spannende finale, is Dit heb je verdiend een stuk constanter. Dit is zeker niet vervelend want ik heb geen enkel saai moment ervaren in dit boek. Kovach houdt je lekker in het verhaal.

Ik heb geen enkel saai moment ervaren in dit boek.

Het blijft voor de lezer niet heel lang gissen wie de dader is. Hoewel er aan het eind van het verhaal nog wel een wending komt, moet dit verhaal het niet hebben van de grote verrassingen. Het is misschien nog wel knapper van Kovach dat ze, ondanks het missen van de grote verrassingen, toch de aandacht van de lezer vast kan houden. De personages zijn interessant genoeg (soms zelfs op het bizarre af) en je wilt toch alle puzzelstukje in handen krijgen om het verhaal compleet te maken.

Verder heeft de auteur een prettige manier van schrijven waardoor het plezierig is om haar boek te lezen. Het leest gemakkelijk, het is een ideaal boek om je even mee af te zonderen. Kovach schrijft daarnaast gedetailleerd waardoor ik het verhaal als een film aan me voorbij zie trekken. Gelukkig overdrijft ze ook niet dus de details houden het verhaal zeker niet op.

Titel: Dit heb je verdiend
Auteur: Carla Kovach
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 320
 
ISBN: 978 90 225 8826 0
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: oktober 2020
Prijs: € 20,00

Kovach brengt het onderwerp huiselijk geweld goed onder de aandacht. Dit doet ze door het een rode draad in het leven van Gina te laten zijn, maar ook nog op een andere manier in Dit heb je verdiend. Ik ben blij dat ze dit doet want het komt vaker voor dan je denkt.

Ik blijf erbij dat de boeken over Gina Harte perfect passen tussen de boeken van M.J. Arlidge en Robert Bryndza.

Bestel Dit heb je verdiend via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 20,00 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het enige geluid was het echoën van zijn voetstappen in de gang. Pas toen zijn ogen aan het donker gewend waren, zag hij het bloedspoor. Zijn hart begon sneller te kloppen. Hij sloop naar de keukendeur, voorzichtig het spoor ontwijkend. ‘Melissa?’ Hij drukte zijn oor tegen de deur.

Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Maar nu is ze dood, en haar gewurgde lichaam vertoont bewijs van eerdere verwondingen.

De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nog iemand in het spel – iemand die Melissa al tijden in de gaten hield en die zijn volgende slachtoffer al in het vizier heeft?