Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Dit heb je verdiend - Carla Kovach

Geschreven op dinsdag 1 december 2020

Waar Stil maar wat kabbelde en uiteindelijk afsloot met een razend spannende finale, is Dit heb je verdiend een stuk constanter. Dit is zeker niet vervelend want ik heb geen enkel saai moment ervaren in dit boek. Kovach houdt je lekker in het verhaal.

Ik heb geen enkel saai moment ervaren in dit boek.

Het blijft voor de lezer niet heel lang gissen wie de dader is. Hoewel er aan het eind van het verhaal nog wel een wending komt, moet dit verhaal het niet hebben van de grote verrassingen. Het is misschien nog wel knapper van Kovach dat ze, ondanks het missen van de grote verrassingen, toch de aandacht van de lezer vast kan houden. De personages zijn interessant genoeg (soms zelfs op het bizarre af) en je wilt toch alle puzzelstukje in handen krijgen om het verhaal compleet te maken.

Verder heeft de auteur een prettige manier van schrijven waardoor het plezierig is om haar boek te lezen. Het leest gemakkelijk, het is een ideaal boek om je even mee af te zonderen. Kovach schrijft daarnaast gedetailleerd waardoor ik het verhaal als een film aan me voorbij zie trekken. Gelukkig overdrijft ze ook niet dus de details houden het verhaal zeker niet op.

Titel: Dit heb je verdiend
Auteur: Carla Kovach
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 320
 
ISBN: 978 90 225 8826 0
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: oktober 2020

Kovach brengt het onderwerp huiselijk geweld goed onder de aandacht. Dit doet ze door het een rode draad in het leven van Gina te laten zijn, maar ook nog op een andere manier in Dit heb je verdiend. Ik ben blij dat ze dit doet want het komt vaker voor dan je denkt.

Ik blijf erbij dat de boeken over Gina Harte perfect passen tussen de boeken van M.J. Arlidge en Robert Bryndza.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het enige geluid was het echoën van zijn voetstappen in de gang. Pas toen zijn ogen aan het donker gewend waren, zag hij het bloedspoor. Zijn hart begon sneller te kloppen. Hij sloop naar de keukendeur, voorzichtig het spoor ontwijkend. ‘Melissa?’ Hij drukte zijn oor tegen de deur.

Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Maar nu is ze dood, en haar gewurgde lichaam vertoont bewijs van eerdere verwondingen.

De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nog iemand in het spel – iemand die Melissa al tijden in de gaten hield en die zijn volgende slachtoffer al in het vizier heeft?