Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Een wereld van verschil - Carla Laureano

Geschreven op donderdag 21 april 2022

De cover van dit boek nodigt je, vooral op dagen met een zonnetje, direct uit tot lezen. Waar ik wel erg aan moest wennen, maar wat wellicht wel weer past bij een lome lente- of zomerdag, is de snelheid van het verhaal. Deze heb ik als redelijk langzaam ervaren.

Pak dit boek vooral op wanneer er mooi weer in de voorspellingen staat en je alle rust en tijd hebt.

Kendall Green is een jonge vrouw met een hoop bagage in haar rugzak. Hoewel ze al een hoop voor elkaar heeft gebokst, zijn er (onbewust) toch ook nog wat onverwerkte issues in haar leven. Zo is ze opgegroeid in pleeggezinnen en weet ze niet waarom ze ooit is afgestaan. Wanneer ze een aantal huizen erft van haar biologische oma is ze dan ook niet alleen erg verrast, ook geeft dit Kendall de mogelijkheid om meer over haar verleden te weten te komen.

Laureano weet het dorp Jasper Lake mooi neer te zetten, als lezer had ik het gevoel dat ik voor me zag wat de auteur zelf voor ogen had. Hoewel je het dorpje steeds wat beter leert kennen, blijft het geheel toch ook een beetje aan de oppervlakte. Het is duidelijk dat dit verhaal om Kendall draait en niet om de gemeenschap.

Met wat hulp van burgemeester Gabe en de vriendelijkheid die ook de rest van het dorp haar toont, begint Kendall aan haar zoektocht. Of en wat ze dan eventueel vindt, dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Wel kan ik zeggen dat alleen al door het aangaan van deze zoektocht, zowel de lezer als Kendall een andere kant van haar leren kennen.

Het verhaal kabbelt in een heel rustig tempo voort zonder echt grote verrassingen. Ook God en het geloof spelen een rol in dit boek, al is dat vooral aan het einde te merken. Ik ben wel blij dat dit niet op een opdringerige manier is gedaan door Laureano. Aan de andere kant heb ik de boeken die bij Kokboekencentrum Uitgevers worden uitgegeven nog nooit kunnen betrappen op het opdringen van het geloof, zij bieden gewoon een podium aan boeken waarin dit aan bod komt.

Hoewel ik zelf niet gelovig ben, vind ik het op deze manier niet storend aanwezig. Anderzijds kan ik me voorstellen dat voor mensen die wel christelijk zijn het heel fijn is dat God en bepaalde normen en waarden een plek hebben in een roman als Een wereld van verschil.

Titel: Een wereld van verschil
Auteur: Carla Laureano
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 400
 
ISBN: 978 90 297 3271 0
Uitgever: Kokboekencentrum
 
Verschenen: maart 0022

Uiteindelijk had ik nog net wat dieper op de personages in willen gaan en bleef het hele verhaal net iets teveel op de vlakte. Als deze diepgang meer aanwezig was geweest had het boek mij waarschijnlijk meer geraakt.

Pak dit boek vooral op wanneer er mooi weer in de voorspellingen staat en je alle rust en tijd hebt, dan komt het verhaal denk ik het beste tot zijn recht.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Interieurdesigner Kendall Green is opgegroeid in pleeggezinnen. Ze slaat dan ook steil achterover wanneer ze hoort dat ze niet één, maar liefst vijf huizen heeft geërfd van haar tot dan toe onbekende grootmoeder.

De huizen staan in het dorpje Jasper Lake. Kendall reist erheen om de huizen klaar te maken voor de verkoop, maar eenmaal ter plekke ontdekt ze dat de keuze om de huizen te verkopen verregaande consequenties zal hebben voor het dorp.

De jonge burgemeester Gabriel Brandt doet dan ook hard zijn best om Kendall op andere gedachten te brengen. Maar om de knoop te kunnen doorhakken, moet Kendall eerst op zoek naar de waarheid over haar eigen verleden.