Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Ergens in de sneeuw - Linde Faas

Geschreven op zondag 4 december 2022

Bij de naam Linde Faas denken wij hier in huis direct aan haar prachtige tekeningen. Hoewel het verhaal van Ergens in de sneeuw heel erg mooi is, kan het zeker niet zonder de magische illustraties die Faas ook dit keer weer weet neer te zetten.

Voor mij geeft 'Ergens in de sneeuw' hét kerstgevoel weer.

Hoe ze het doet weet ik niet, maar ondanks de vele wit-, blauw- en grijstinten zijn de prenten verre van saai en hebben ze een hoop diepte. Er valt van alles te ontdekken in dit winterwonderland. Dankzij de afmetingen van het boek, de bladzijdes zijn mooi groot, komen de illustraties nog meer tot leven.

Het verhaal zelf, over Sofie die zich alleen voelt omdat haar vader te druk is voor feestelijkheden. Ze neemt de touwtjes in eigen hand en gaat zelf op zoek naar mooie dingen. En daar draait het om in dit boek, oog hebben voor die kleine, mooie dingen die dankzij hun (eenvoudige) schoonheid groots kunnen zijn. Want, om een citaat uit het verhaal te gebruiken, “Magie kun je overal vinden, als je maar goed kijkt.”

Titel: Ergens in de sneeuw
Auteur: Linde Faas
 
Genre: prentenboek
Aantal pagina's: Array
 
ISBN: 978 90 477 1369 2
Uitgever: Lemniscaat
 
Verschenen: november 2022

Ook aandacht voor elkaar speelt een rol, iets wat ik erg mooi vind in de aanloop naar kerst. Het gaat om elkaar zien, oog hebben voor een ander. Sofie en de dieren werken samen om de kleine boom te versieren wat een heel fijn gevoel teweegbrengt. Samen wordt er feest gevierd bij deze prachtig versierde boom en dat alles is meer waard dan allerlei grote cadeaus.

Voor mij geeft Ergens in de sneeuw hét kerstgevoel weer. Het is heerlijk om samen met de kinderen dit magische boek in te stappen voor een rustig en gezamenlijk voorleesmoment.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming, het licht en de warmte stralen je van achter de ramen toe. Behalve in één huis: het huis van het meisje. Haar vader is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.

Als het meisje door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die het meisje meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.

Ineens krijgt het meisje een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Besjes, takjes, dennenappels, blaadjes, zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Nu ontbreekt alleen nog haar vader….

Linde Faas schildert in haar onmiskenbare ijle kleuren, waar het noorderlicht van haar woonplaats in Noorwegen doorheen schittert, een hartverwarmend kerstverhaal.