Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Geschreven op woensdag 10 mei 2023

Geloof mij nooit is op zichzelf al een plaatje om in handen te hebben. De kleuren en vormgeving spreken mij erg aan, maar de gouden snede is natuurlijk helemaal iets wat in het oog springt. Daarmee wordt dit boek nog eens extra aantrekkelijk om aan iemand cadeau te doen. Zou het verhaal de verwachtingen waar kunnen maken?

Het zorgt er ook voor dat wanneer je wel de tijd hebt, je lekker achter elkaar door blijft lezen en daar hou ik van!

Zodra je begint te lezen wordt al snel duidelijk dat dit boek door Loes den Hollander is geschreven. Ik vind haar schrijfstijl opvallend, al is het niet per se een schrijfstijl die voor mij altijd werkt. Gelukkig vond ik het verhaal sterk genoeg waardoor de stijl mij dit keer minder in de weg zat.

Je begint het boek met lezen over Pattie, niet direct de meest sympathiek persoon maar ook wel weer iemand waar ik medelijden voor voelde. Hoewel Pattie zeker haar rol blijft spelen in het boek, verschuift de focus op een gegeven moment waardoor je er meer personages in beeld komen. Hier was ik blij om. Deels omdat ik Pattie een wat moeilijk persoon vind, maar ook doordat het helpt bij de spanning in het verhaal.

Titel: Geloof mij nooit
Auteur: Loes den Hollander
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 296
 
ISBN: 978 94 610 9744 6
Uitgever: De Crime Compagnie
 
Verschenen: mei 2023

Waar ik bij De heks in mij al snel doorhad hoe het zat, bleef ik bij Geloof mij nooit langer wisselen in mijn verdenkingen. Doordat veel personages verdachte dingen deden, bleef het lang spannend hoe het verhaal nu in elkaar stak. Wel heb ik wat diepgang gemist, maar dat is persoonlijk. Ik had het leuker gevonden als er wat dieper op personages in was gegaan en soms wat meer te weten waren gekomen over personages. Ik kan me ook voorstellen dat Den Hollander hier bewuste keuzes in heeft gemaakt zodat lezers sommige dingen zelf in kunnen vullen.

Al met al heb ik mij goed vermaakt met Geloof mij nooit. Het verhaal leest snel waardoor je het tussendoor gemakkelijk oppakt om nog even een hoofdstuk te lezen. Het zorgt er ook voor dat wanneer je wel de tijd hebt, je lekker achter elkaar door blijft lezen en daar hou ik van!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het huwelijk van Jochem en Pattie is vanaf het begin gebaseerd op totaal verschillende intenties. Het houdt daarom geen stand. De scheiding verloopt allesbehalve soepel.

Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk van Ted en Fifi heel stabiel en gelukkig. Het einde van de relatie komt dan ook geheel onverwacht.

Dan gebeurt er iets wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?